Вести

ЈОВАНОВ: СРБИЈА КОНАЧНО ИМА СВОЈ СТАВ И СВОЈУ ПОЛИТИКУ

- Вучић је пре свега показао љубав према држави, љубав према овом народу, и ово што је урадио ће остати записано. Он је себи обезбедио место у историји. Овај период ће се проучавати као једно златно доба Србије, рекао је Миленко Јованов, потпредседник Српске напредне странке, за телевизију Пинк.

Јованов је поводом јубилеја странке, која данас прославља десет година од оснивања, поручио грађанима Србије, да ће они и у наредних десет, па и више од тога, имати чврст ослонац у Српској напредној странци.

- Имаће сарадника и савезника у борби за бољу Србију, која мења Србију из дана у дан и чини је бољим местом за живот. Вучић је од губитничке направио победничку екипу. Били смо на пола корака од банкрота, а Александар Вучић је успео да земљу доведе, са додуше тешким одлукама, да реформише друштво - рекао је Јованов.

Јованов је направио паралелу и упоредио успех српских одбојкашица са успехом Српске напредне странке.

- Победа одбојкашица је значајна и за подизање националног достојанства, да променимо мало размишљања народа које потиче из неког претходног периода. Треба да навикнемо да побеђујемо, како у спорту, тако и у економији, и у свим областима. Ово злато се апсолутно уклапа у оно што СНС жели да направи од Србије. Да Србија буде победничка нација. Хајде да прослављамо те победе и да покажемо да заиста вредимо - рекао је Јованов.

Како каже, имали су тешке одлуке, које је било тешко и донети, а камоли спровести.

- Подигао је српску економију и донео значајне резултате. Грађани су могли да виде да смо сви заједно са штедњом успели да окренемо ствари. Посебно пензионери, који су поново за Србију изнели важан терет. Данас зато имамо суфицит у буџету и не живимо више на кредит - рекао је Јованов.

Он је рекао да данас може да се улаже у инфраструктуру и у повећање животног стандарда и то су прави резултати.

- Тада јесте преузет велики ризик, али ако нешто желите да урадите за Србију, онда не гледате ризике, већ знате за шта се борите. Вучић је ту пре свега показао љубав према држави, љубав према овом народу, и ово што је урадио ће остати записано. Он је себи обезбедио место у историји. Овај период ће се проучавати као једно златно доба Србије - рекао је он.

Како каже, данас постоји јединствена политика. И додаје да данас имамо резултате захваљујући томе што Србија коначно има свој став и има своју политику.

- Све је то последица добро дефинисане политике, коју је председник Вучић учинио на самом почетку успоставио, а онда и касније имплементирао у току вођења исте. Данас не постоји област живота у којој није боље стање него у време преузимања власти 2012.године. У свим областима је много боље него што је било, и то грађани виде - рекао је Јованов.

Како каже, инвестиције које се улажу у земљу, не дешавају се само у Београду, већ и у многим градовима широм Србије.

- Нема дела Србије у коме се нешто не дешава, у коме се нешто не гради, у коме се нешто не подиже из пепела. Ми смо затекли затворене и уништене фабрике, а данас у новој индустријализацији Србије, долазе неки нови људи, нове фабрике. Ми се боримо да људи могу да наплате свој рад, да добијају посао без веза - рекао је Јованов.

 

 

Извор: Пинк