Вести

ЈОВАНОВ: ИЗАЗОВИ ПРЕД СРБИЈОМ И СНС, ПОТРЕБНО ЈЕДИНСТВО

Потпредседник Српске напредне странке Миленко Јованов данас је на састанку проширеног састава повереништва странке у Чајетини истакао да су пред Србијом и пред странком велики изазови и да је у наредном периоду, више него икада, потребно јединство. Он је навео да се убрзано отвара питање Косова и Метохије, а да се може говорити о три политике које се воде у Србији.

- Једна је она коју води Александар Вучић, која на озбиљан и одговоран начин приступа овом проблему и покушава да га реши. Другу политику чине Ђилас и нека његова екипа која теже да не зна ништа о Косову и да их то не занима, али ће само бити против Вучића. А трећу политику воде самозване патриоте - истакао је Јованов.

Он је оценио да је "то та политика замрзнутог конфликта", а да је интересантно да ту политику активно воде Албанци са Косова и Метохије.

- Они неће да учествују у преговорима и разговорима, они одбијају да до краја спроведу Бриселски споразум, они чине тај конфликт замрзнутим - констатовао је Јованов.

Говорећи о покушају блокаде живота у земљи, Јованов је рекао да је одговор стигао и да се Балша Божовић, Вук Јеремић, Саша Јанковић и Борко Стефановић хвале блокадама. Каже да је јасно да се иде на рушење Вучића и дестабилизацију Србије, због чега је неопходно јединство.

Он је истакао и да морају да раде много више сви заједно и указао да СНС није политичка странка која у другима тражи објашњење за сопствене лоше позиције.

- Проблем је у нама, а тај проблем је почео да се решава - рекао је Јованов и додао да њега не занима председник општине Чајетина Милан Стаматовић, већ како је рекао, СНС и зашто нису радили довољно. Додао да је срамота што се одбор у Чајетини није огласио на бруталне увреде које је Стаматовић упућивао Вучићу. Верује да ће грађани препознати да Чајетина може много боље и да постоје људи који могу на одговорнији и бољи начин да воде ту општину.

 

 

Извор: пинк.рс