Вести

ЈОВАНОВ: ЂИЛАС НАЈВЕЋИ БУЏЕТСКИ ТАЈКУН У ИСТОРИЈИ СРБИЈЕ

''Како изгледа борба Драгана Ђиласа за српску економију и бољи живот грађана, најбоље показује то што је баш од те економије и грађана узео 500 милиона евра и пребацио их на рачуне својих фирми'', изјавио је данас потпредседник СНС Миленков Јованов, наводећи да је Ђилас "највећи буџетски тајкун у историји Србије".

''Биће да је у борбу за бољи живот грађана Ђилас кренуо од себе'', навео је Јованов, реагујући на Ђиласово оспоравање економског раста.

Јованов је навео да, док је само Ђиласу и "жутој камарили" било боље, грађанима је било горе, јер су им уместо посла поделили 500.000 отказа, затворили фабрике, државу су задужили и довели до банкротства.

"Укупни резултат њихове пљачке, лоповлука и генијалне економске политике је био БДП од минус 3,1 одсто, девалвација динара од 50 одсто, инфлација од 11 одсто и јавни дуг од скоро 80 одсто", навео је Јованов. Како каже, сада када су резултати неупоредиво бољи, српска економија у плусу, када се отварају фабрике и погони, јавни дуг сведен испод 50 одсто БДП-а, а незапосленост смањена - они су нашли да "паметују" и деле лекције о томе како и шта треба да се ради.

Јованов је упитао зашто нису радили и постизали резултате када су били у прилици и кад већ све знају, него су уништили све.

"Пошто већ говори о луксузу - шта је од свих тих 'сјајних' резултата своје власти Ђилас осетио на својој кожи? Ништа. Он је мирно бројао својих 500 милиона евра и још приде, да луксуз буде свеукупан, отео три паркинг места. Ни то није хтео да закупи као поштен човек", навео је Јованов.

Он је додао да је Ђилас и данас показао да његов мозак не може да појми да постоје људи попут Александра Вучића, којима је највећа награда у животу то што раде, труде се и боре за своју земљу.

"И то да не полазе сви на овом свету од изопачене праксе Ђиласа, Јеремића и осталих, која подразумева да се лични луксуз обезбеђује искључиво народним парама", закључио је Јованов.

 

 

 

Извор: Танјуг