Вести

Јоксимовић: Тајкунски фронт креће на Вучића

У овој кампањи не очекујемо само ударе противничких странака већ и ширег фронта политичких противника - тајкуна, криминалних кругова и с њима повезаних политичких кругова
 
- Свака кампања је изазов за странке, и оне на власти и оне у опозицији, јер су избори увек ризик, без обзира на околности и рејтинге. Превремени избори су свестан ризичан избор СНС јер суштинске и не увек популарне реформе траже чврст, недвосмислен и јасно показан легитимитет и подршку грађана - каже у интервјуу за Курир интернационални секретар СНС Јадранка Јоксимовић.
 
*Лидер СНС Александар Вучић је казао да ће ова кампања бити најтежа и најпрљавија. Од којих странака и појединаца очекујете највеће нападе?
- Кампања ће показати предизборну законитост да се сви, све странке на известан начин уједињују против најјачег. У овој кампањи не очекујемо само ударе противничких странака, већ ширег фронта политичких противника - тајкуна, криминалних кругова и с њима конектованих политичких кругова, који ће водити негативну персонализовану кампању, фокусирану на удар на Вучића као политичког лидера који је својим радом почео да укида њихов статус недодирљивих и заштићених.
 
*Како ћете узвратити?
- СНС ће представити нова решења за проблеме који и даље постоје, пре свега у економији. Понудићемо конкретне моделе за осетно побољшање животног стандарда наших грађана. У фокусу нам је брига о човеку, а за то је предуслов јачање привреде и нова радна места.
 
*Каква је скица будуће владе? Ко су за СНС прихватљиви партнери?
- Не идемо на изборе с пројектованом скицом нити сликом будуће владе. Идемо да видимо шта грађани желе, колико подржавају политику промена коју смо започели. Никада нико из СНС неће потценити глас грађана, коме год да га на изборима дају. Верујемо да ћемо добити велику подршку, а разговараћемо са свима којима грађани укажу значајније поверење и који покажу спремност за циљеве које смо поставили.
 
*А СПС? Колико је вероватно да састав владе буде мање-више исти, само да Вучић буде премијер, а заменик Дачић, уз губитак ресора полиције?
- Ова влада је постигла значајне резултате у многим областима и свакако да ценимо улогу и допринос који је СПС у овој коалицији показао. Али СНС иде на изборе сам јер проверавамо и тражимо још снажнију подршку грађана за курс који смо започели. О свему осталом - након избора.
 
Међународна мапа
ЕФИКАСНИЈИ И СНАЖНИЈИ НАСТУП СНС
 
*На скупштини СНС именовани сте за интернационалног секретара. На чему ће ваш рад бити фокусиран?
- Од оснивања СНС радили смо на успостављању и развијању сарадње с међународним организацијама, представницима страних држава, сродним партијама. Важан и одговоран задатак сваке странке је да се представи и позиционира на међународној политичкој мапи. Сада се заправо само стварају услови за још снажнији и ефикаснији наступ СНС у међународној равни.