Вести

ЈОКСИМОВИЋ: САВЕТ ЕВРОПЕ НАСТАВЉА ПОДРШКУ КЉУЧНИМ РЕФОРМАМА У СРБИЈИ

Министар за европске интеграције Владе Републике Србије Јадранка Јоксимовић разговарала је у Београду са генералним секретаром Савета Европе Маријом Пејчиновић Бурић о европским интеграцијама Србије, сарадњи наше земље са овом организацијом, као и о актуелној политичкој ситуацији у Европи.

Јоксимовић је информисала саговорницу о свим реформским активностима које Србија спроводи у процесу приступања Европској унији, како у области владавине права и демократизације друштва, тако и у секторским политикама као што су животна средина, инфраструктурно повезивање, трговина и друге које су значајне за квалитет живота грађана наше земље, али и читавог региона.

"И након прошлогодишњег значајног напретка у преговарачком процесу, настављамо активно са планираним усклађивањем са прописима и стандардима Европске уније, посебно када је реч о унапређењу правосуђа, изборних услова и оних у вези са медијским слободама", рекла је Јоксимовић.

Јоксимовић је нагласила да ће Србија припремити и усвојити све законске и подзаконске акте којима ће операционализовати измене Устава, на исти начин на који је то урађено са самим текстом нашег највишег правног акта.

Јоксимовић је такође изразила очекивање да ће у наредним недељама Извештај о препорукама ГРЕКО констатовати да су све препоруке, а које се тичу мера у области превенције корупције испуњене, што је веома важно и у контексту напретка у оквиру Кластера 1 - Владавина права.

Током састанка размотрени су и сви пројекти које спроводе ова међународна организација и Влада Србије, уз закључак да су многобројни позитивни резултати заједничких активности залога даље успешне сарадње.

 

 

 

Извор: Танјуг