Вести

ЈОКСИМОВИЋ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ШВЕДСКЕ ФОНДАЦИЈЕ ЈАРЛ ХЈАЛМАРСОН

Интернационални секретар Српске напредне странке и министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се са делегацијом шведске фондације Јарл Хјалмарсон коју предводи Петер Егарт. Саговорници су разговарали о сарадњи у процесу европских интеграција Србије, пре свега кроз афирмисање вредности савремене Европе – демократију, владавину права, политику мира као предуслова свеобухватног просперитета и напретка, снажну економију и др.

Јоксимовић се захвалила Шведској на континуираној подршци европском путу Србије и њеној посвећености процесу проширења ЕУ, као и свеукупној помоћи коју пружа нашој држави. Говорећи о активностима и динамици у процесу европских интеграција,  она је навела да је Србија добила сагласност свих држава чланица ЕУ за отварање још два поглавља на следећој Међувладиној конференцији у Луксембургу, што је похвала и потврда која указује да је Србија остварила завидан напредак.

Председник Фондације Егарт је похвалио резултате реформи које Србија остварује  у процесу приступања Европској унији, и истакао да су оне показатељ јасног проевропског опредељења Србије. Представивши рад и активности Фондације на чијем је челу, Егарт је изразио вољу за остваривањем сарадње са СНС, као кључном владајућом партијом, кроз програме политичке едукације које Фондације организује, размену искустава и уједно јачање мреже контаката СНС.

Јоксимовић је указала да СНС, која је уједно и придружени члан Европске народне партије и пуноправни члан Међународне демократске уније, интензивно сарађује на међународним страначким скуповима са шведском партијом Модерата, са којом је блиско повезана фондација Јарл Хјалмарсон, што представља додатну могућност за развијање тешње сарадње и повезивање две партије.