Вести

Једнако развијамо сваки део Вождовца

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић, чланица ГО Ивана Томић Илић и шеф одборничке групе у Скупштини града Александар Мирковић, разговарали су данас са грађанима вождовачког насеља Браће Јерковић о реализованим и будућим пројектима, али и о бројним проблемима које је оставио Драган Ђилас иза себе.

Према Весићевим речима нормално је да нисмо сви у истој политичкој странци, али када је интерес Србије у питању морамо бити сви јединствени, а не као Ђилас који је вечито опозиција Србији, а не Александру Вучићу, рекао је Весић.

„Ми немамо проблем да нас неко критикује, али ако је конструктивна критика у питању, а не као Ђилас који пише писма инвеститорима да ће их отерати ако дође на власт. Наша земља је мала и ми без страних инвестиција не можемо да се развијамо, зато се Александар Вучић бори за сваку од њих. Наш план је да у наредном периоду доведемо по једну инвестицију у сваку београдску општину и да на тај начин обезбедимо да људи могу од свог рада да живе.

Стране инвестиције доносе новац у нашу земљу и захваљујући одговорној политици Србија има највише инвестиција у региону. Оно што је била наша политика у претходним годинама јесте враћање Ђиласових дугова, стабилизовање јавних финансија, привлачење страних инвестиција, једнак развој Београда. А то је политика коју ћемо спроводити у будућности", закључио је Весић.

Мирковић је рекао да Српска напредна странка разговара са грађанима и саслуша њихове проблеме, те да оно што обећамо, то и испуњавамо.

„Ми смо са вама свакодневно, не само када су избори. Нама су Београд и Београђани на првом месту, зато иза нас стоје резултати, а не празна обећања. Спремни смо да заједно са вама радимо још брже и боље, и да се квалитет живота у свакој београдској општини поправља. Следећи одговорну политику председника Вучића Београд развијамо равномерно, јер сви грађани, било да живе у Шумицама, на Душановцу, Аутокоманди, Рипњу, Пиносави или било ком подавалском насељу,  треба да имају једнаке услове за живот. То подразумева, осим водовода, канализације, пута и јавног превоза, да суграђани имају и Дом здравља, вртић, школу, игралиште и парк“, истакао је Мирковић и додао да је политика Српске напредне странке решавање проблема људи.

Томић Илић је подсетила да је у време власти Драгана Ђиласа Вождовац, као општина која је трећа по величини и броју становника, добијала мало средстава и на тај начин била запостављана.

„Трошили су новац на објекте саграђене на узурпираном земљишту, небезбедне за најмлађе, без икаквих дозвола и без тендера попут Пазл града на Бањици, а потрошено је преко 30 милиона динара. Ђиласови пулени су трошили милионе на храну за канаринце и кафане, уместо да су улагали у Вождовац“, рекла је Томић Илић и додала да је за разлику од тог времена, одговорна и домаћинска политика Српске напредне странке, предвођене председником Александром Вучићем, консолидовала јавне финансије и вратила половину Ђиласовог дуга и једнако улагала у сваки део нашег Вождовца.