Вести

ИМАМО ДОБРЕ РЕЗУЛТАТЕ И КОНКРЕТНЕ ПРОЈЕКТЕ ПРЕДСТАВНИЦИ ЛИСТЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – БЕОГРАД СУТРА СИНИША МАЛИ, ТАТЈАНА МАЦУРА И НИКОЛА НИКОДИЈЕВИЋ РАЗГОВАРАЛИ СУ СА ГРАЂАНИМА ВРАЧАРА

“Политика наше листе на предстојећим изборима је јасна, имамо добре резултате, али и конкретне пројекте који ће допринети да Београд сутра буде још лепши и уређенији град, а да грађани имају бољи квалитет живота.

Сматрам да је у претходном периоду много тога урађено како би се Србија променила и кренула напред, и данас је то заиста друга земља у односу на ону коју смо имали 2012. године када смо преузели власт. Ми ћемо наставити да водимо позитивну кампању и да представљамо шта је све урађено у нашој земљи у претходном периоду. А урађено је много. Просечна плата на Врачару је у јануару 2012. године износила 418 евра, а у јануару 2024. године 1.377 евра, што је повећање од 229,6 одсто. Желимо високе плате у целом Београду, у целој Србији, и зато је важан програм “Скок у будућност - Србија 2027”. Уложићемо око 17,8 милијарди евра у 323 пројекта у целој Србији, све под капом Експо изложбе, када ћемо и званично, постати “свет”. Градићемо и обнављати школе, ауто-путеве, брзе пругре, саобраћајнице, здравствене установе. Улагаћемо у БИО4 кампус, науку и нове технологије, туризам, културу, спорт”, поручио је Мали. „У дигиталној ери се и мере превенције вршњачког насиља, али и мере реакције на учињено насиље морају прилагодити начину живота. У разговорима које свакодневно водим са родитељима деце школског узраста чујем да им подршка за куповину уџбеника од 20.000 динара значи, јер осим уџбеника за тај новац ће моћи и додатно да опреме дете за наредну школску годину. Родитељи деце предшколског узраста треба да знају да је у току изградња вртића у Баричу, Борчи, Овчи, насељу Браћа Јерковић, Младеновцу, Степојевцу, Умчарима и да је уз то за сву децу која не проналазе место у државним вртићима обезбеђена подршка од 33.000 динара“, рекла је Мацура. „Одговорна социјална политика у интересу грађана коју водимо већ 10 година, данас је успешна и за пример другима. Резултат је стабилизације јавних финансија и постизања редовних исплата за породиље за социјално угрожене и све рањиве категорије. Ова давања се стално увећавају, а уводимо и нове бесплатне услуге за грађане, попут геронтодомацица, бесплатног превоза, вртића, уџбеника и опреме за школарце“, подсетио је Никодијевић.