Вести

Хандановић: У време опозиције Србија била на корак од банкрота

Директор ЦЕБЕФ-а Дамир Хандановић рекао је гостујући у Новом јутру на ТВ Пинк да Београд и његов културни садржај расте и напредује, упоредо са градском инфраструктуром и економским бољитком.

Београд напредује инфраструктурно, па се трудимо да напредује и културно. Заиста успевамо у томе. Постали само међу најуспешнијим земљама на Балкану, добро смо тло за иностране извођаче. Све оно што неки пре нас нису успели, ми смо то урадили – рекао је он.

У протеклих седам година Србија је, од земље на корак од банкрота, напредовала до места међу успешним, најпожељнијим и најразвијенијим државама на Балкану тако да се више средстава улаже у културу и у бесплатан садржај и то су чињенице. Србија је постала интересантна и за иностране звезде – рекао је Хандановић, истичући да актуелна власт има „пуне руке посла, да исправи све што су њени претходници урадили”.

Како је истакао, за напредак Србије и Београда, највише је заслужан председник Србије, Александар Вучић, који је према њему, повећао углед државе у свету.

Са Вучићем смо напредовали, сада смо међу најуспешнијима на Балкану у економском, привредом али и култрном смислу. Светске звезде желе да наступају и дођу код нас. Не разумем због чега то смета опозцији, која на све начине то покушава да оспори упркос томе што нема никаквих аргумената за то – истакао је Хандановић.

 

 

Извор: Пинк.рс