Вести

ГОЈКОВИЋ: ЂИЛАС, ОБРАДОВИЋ И ОСТАЛИ ИЗ ЊИХОВЕ КОАЛИЦИЈЕ ВОДЕ ХАЈКУ НА ВУЧИЋА

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да чланови Савеза за Србију воде хајку против председника Србије Александра Вучића, јер покушавају да сакрију отварање фабрика и напредак Србије.

Они не знају како да одговоре на то што Вучић скоро сваки дан отвара по једну нову фабрику у Србији. То се није дешавало у новијој историји наше државе. Драстично је смањена незапосленост и њима је криво што многе жене налазе посао, што могу да буду самосталне и помогну својим породицама. Они желе неким глупостима и хајком на Александра Вучића да замажу ту чињеницу, казала је Гојковић.

Гојковић је коментаришући понашање појединих посланика опозиције и њихове оптужбе да их прекида и кажњава, рекла да они њу кажњавају, јер мора да слуша увреде на рачун Александра Вучића и колега из СНС-а.

Они кажњавају мене, јер сваки дан морам да слушам или одговарам на морбидне политичке поруке посланика који су сад себе назвали Савез за Србију. Њима је у реду да жену која се бави политиком и која заузима једну од највиших државних функција, а то је премијерка, госпођа Ана Брнабић, да је, како је рекао њихов челник Веселиновић, треба затворити са Афроамериканцем који је дуго био на робији, онда је силовати, а да грађани Србије то гледају. Мислим да то није нормално и да је то за лечење - оценила је Гојковић.

Како додаје, оно што је забрињава је да управо жене посланици које ни због чега нападају председника Вучића, ништа нису рекле.

После шест дана, када сам им ја рекла како се понашају, онда је једна устала и рекла да осуђује. Сада се покривају тиме што им је требало седам дана да се сете да осуде такву морбидарију. Да не кажем да никада нису осудиле понашање Срђана Нога, Марије Јањушевић и Бошка Обрадовића, који су упали у кабинет председника парламента, који сам случајно ја, и малтретирали и мене и сараднице и на крају ме ударили. Ја ћу читав живот изгледа носити белег на левој руци - изјавила је Гојковић и запитала како се Ђилас понашао према женама, или било који лидер тог Савеза за Србију.

Сада имамо координатора Бошка Обрадовића, који је тукао новинарке и ударио мене, и упао у кабинет код да ме малтретира, а да не кажемо и о Ђиласу и бившем председнику државе, који је на тој страни. Нико им не верује у хајку коју воде, не верују ни они сами себи, истакла је Гојковић.

 

Интерпарламентарна скупштина у Србији - Важан догађај за нашу земљу

Коментаришући то што ће Србија у октобру месецу бити домаћин Интерпарламентарне скупштине, Гојковић је рекла да је то изузетно важан догађај за нашу земљу.

Интерпарламентарна унија одржава се у нашој земљи први пут после 1963. године. То је скуп који ће сигурно довести овде парламентарни крем држава. Око три хиљаде учесника очекујемо, од тога очекујемо да предводе делегације многобројни председници парламената. То је одличан политички догађај, да поново Србија буде видљива на политичкој мапи света - истакла је Гојковић.

Према њеним речима, тиме ће нас боље упознати, а добро је и за туристичке потенцијале Београда и Србије.

 

Путин долази у јануару

Гојковић је након њеног обраћања у државној Думи Русије, рекла да се према нашим подацима то до сада није десило.

У припреми мог одласка у Руску Федерацију и за разговоре које сам тамо имала, наши подаци кажу да се до сада никада ниједан председник парламента није обраћао у Думи, ни из бивше Југославије, тако да је то једна велика част за Србију и нашу скупштину, изјавила је Гојковић.

Како додаје, добро су прихваћене политичке поруке које је изнела у њеном обраћању.

Читав говор је био прекидан искреним аплаузима, свака порука коју сам изнела, и спољнополитички планови наше државе и односи Русије и Србије, али и мој део излагања о Косову и Метохији. Руска Федерација нашу позицију по том питању веома добро разуме, казала је Гојковић.

Према њеним речима изненадио ју је аплауз од пет минута и овације.

Још увек сам под емотивним набојем како је лепо доћи у пријатељску земљу, рекла је Гојковић.

Како додаје, потврђено је да ће председник Русије Владимир Путин посетити Србију у јануару месецу.

 

 

Извор: Пинк