Вести

ГОЈКОВИЋ: АЛБАНСКИ ПОЛИТИЧАРИ ГУБЕ ТЛО ПОД НОГАМА

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић оценила је да су претње које стижу из Приштине одраз несигурности тамошњих политичара који “губе тло под ногама”, изразивши забринутост због ћутања међународне заједнице која на тај начин подржава силеџијско понашање.

Гојковић је навела да се припрема за наставак дијалога у Бриселу одвијала у врло тешкој захтевној атмосфери.

Све те претње треба схватити у том контексту да приштински политичари губе тло под ногама, да се међусобно очигледно не слажу и својом реториком желе да задобију симпатије грађана Косова албанске националности који треба да гласају у будућности за једну или другу опцију - навела је председница парламента.

Гојковић је указала да приштински политичари нису успели да одрже седницу скупштине, истакавши да је њихова нервоза и агресија разумљива, јер и њихови досадашњи пријатељи, који су навијали искључиво за оно што приштинска страна има да каже, више нису тако искључиви и сада желе да чују шта има да каже председник Србије Александар Вучић и какве то предлоге решења имамо да предложимо.

Сви смо свесни да нема дијалога без две стране, а питање односа Београда и Приштине и положаја КиМ у будућности никада није била ствар само између Срба и Албанаца, увек су се мешале велике силе - навела Гојковић.

Председница Скупштине Србије истиче да су претње које стижу из Приштине страшне.

Навикли смо на силеџијско понашање. Знамо ми ко води или чини власт у Приштини, какви су то људи, њихове биографије и историје. Председник Вучић има право да оде на КиМ и разговара са српским народом. Свако коме је стало да се представе досадашњи резултати дијалога у Бриселу, Српском народу на КиМ ради мира и стабилности благонаклоно би дочекао да дође председник Вучић - додала је Гојковић.

Гојковић је додала да треба да нас забрине то што међународна заједница ћутањем даје подршку силеџијском, бахатом понашању, претњама по живот председнику Србије Александру Вучићу.

Видели смо шта се дешавало у Поточарима, шта се десило Марку Ђурићу... Приштина не жели никакав дијалог и мисле да силом могу да спрече то што Србија није више у исто неповољном положају као што је била када су они прогласили независност Косова и Метохије, када са нама нико није хтео да разговара и сматрали су да је све решено - навела је Гојковић.

 

 

Извор: Пинк