Вести

ГЛИШИЋ: СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА НА ИЗБОРЕ ИДЕ СА РЕЗУЛТАТИМА И ПЛАНОВИМА

"Пред бираче излазимо са постигнутим резултатима, али и планом за наредни период", истакао је председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић.

Глишић је истакао да су напредњаци у претходних неколико година јасно дефинисали неколико циљева који су и остварени.

"То је пре свега економски напредак Србије, њен инфраструктурни раст, који је највише пажње изазвао, јер куд год да кренете, крећете се модерним саобраћајницама", рекао је Глишић и додао да је пример за то путовање до Лучана које је сада много брже и комфорније захваљујући ауто-путу "Милош Велики".

Глишић је рекао да један од основних циљева у будућности јесте раст просечне плате до 2025. године на 1.000 евра. као и да економска политика то треба да подржи.

"Наставићемо и даље са инфраструктурним пројектима, али и отварањем нових фабрика и свега онога што смо дефинисали програмом Србија 2020 - 2025, али и у нашем плану и програму са којим излазимо на наредне изборе", рекао је Глишић.

Када су у питању избори, Глишић је рекао да се Српска напредна странка не бави нагађањима и да прво "гледају у своје двориште".

"Да видимо где смо погрешили, како те грешке да исправимо, да ли су сви наши људи који су у име Српске напредне странке радили неки одговоран посао то урадили на најбољи могући начин. Уколико нису да нађемо људе који могу да носе тај терет и у потпуности смо фокусирани на "нашу половину терена", да из тога извучемо поуке, изађемо пред грађане и затражимо њихово поверење", нагласио је Глишић.

Што се тиче кампање, Глишић је рекао да постоје политички субјекти од којих се може "само најгоре очекивати".

"Ништа добро нису ни урадили кад су били на власти, а поготову сада када је скоро свако прозрео њихову политику и врло је јасно због чега поново желе да се врате на власт. Очекујем само увреде, пре свега на рачун председника Александра Вучића и његове породице, али и на сваког од нас који подржава председника, јер видимо да ради добар посао за државу", рекао је Глишић.

Глишић је оценио да сви они који буду изашли на предстојеће изборе са резултатима и плановима могу очекивати да ће бити награђени подршком грађана, док ће они који буду изашли са политиком увреда научити "лекцију", али да ипак треба сачекати суд грађана који ће бити познат 4. априла.

Глишић је рекао и да је један опозициони лидер узурпирао медијски простор и ставио га у функцију искључиво своје политике, и да из таквих медија стижу брутални напади.

"Ту конкретно мислим на Драгана Ђиласа, који је кроз телевизије које је изотварао, силне новине које је покуповао у међувремену и медијски простор који је купио, направио једну респектабилну медијску силу коју користи искључиво за своје личне потребе, не да би информисао грађане, већ како би за себе прибавио одређену политичку корист из које би касније извлачио и финансијску, као што је то радио и када је био на власти ", рекао је Глишић.

 

 

Извор: Танјуг