Вести

ГЛИШИЋ: СКУПШТИНА И ВЛАДА БИЋЕ БРЖИ НЕГО ШТО МНОГИ ОЧЕКУЈУ

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић, рекао је да би до краја недеље требало да буду проглашени коначни резултати парламентарних избора, и оценио да ће конституисање Народне скупштине Републике Србије и формирање Владе Републике Србије бити бржи него што многи очекују.

Глишић је оповргао спекулације како је Српска напредна странка утицала на понављање избора у Великом Трновцу, како би одложио формирање Владе Републике Србије због међународне политичке ситуације.

Глишић је оценио да је до понављања дошло захваљујући широко постављеним изборним условима који су тако креирани на захтев опозиције.

"Ми на том бирачком месту нисмо могли ни да изгубимо ни да добијемо ни један мандат. Наши суграђани Албанци на том бирачком месту чине 100 одсто становништва и то је била борба да ли ће њихова листа добити довољно гласова да освоји један мандат, односно да СПС изгуби један мандат", рекао је Глишић.

На став СПС-а како је природно да Српска напредна странка и СПС поново формирају коалициону владу, Глишић је рекао да то ништа не значи.

"За мене је природно да је лети топло, а да је зими хладно. То су природне појаве. Председник Републике, који је добио апсолутни легитимитет кроз невероватну подршку на изборима, има мандат да обави консултације и дефинише на који начин то може најефикасније да функционише и да предложи мандатара који ће имати снаге да се носи са нимало лаким временима", рекао је Глишић.

Према његовим речима, мандатар мора Србију да позиционира тако да може да одоли свим изазовима и да сачува мир, стабилност и развој.

Глишић очекује да надлежни државни органи испитају међусобне оптужбе Дијане Хркаловић и Небојше Стефановића, да похапсе оне који су прислушкивали председника Александра Вучића, а затим оштро казне одговорне.

"Неко није одговорио на питање како је могуће, мајсторе да је твоје Министарство прислушкивало. Ти си неко ко је на челу. Само да се тај предмет узме и доведе до краја, како неко не би себи дао за право у будућности да му седиште толико промени гледиште, да себи да за право да некога прогања, линчује, да нечијој деци прави пакао од живота", рекао је Глишић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк