Вести

Гак: Биће још места у вртићима

На адресе 16 од укупно 17 београдских предшколских установа стигло је 3.378 жалби родитеља који у првом кругу нису добили место у вртићу, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак. Он је истакао да ће се коначан број жалби знати након 27. јуна када истекне и жалбени рок у предшколској установи „11. aприл” на Новом Београду.

Ипак, како каже, евидентно је да ће број жалби ове године бити мањи будући да је прошле године стигло 5.363 приговора родитеља.

Од тога је у корист родитеља прошле године решено скоро 2.000 жалби. Ове године очекујем око 4.000 жалби укупно након чега ће их уписне комисије разматрати и потом објавити коначну листу уписане деце – рекао је Гак. 

Он је поручио да ће места у вртићима бити још будући да ће се одобаравати повећање од 20 одсто капацитета тамо где је могуће али да ће се и кроз започете пројекте отварати нова места. Гак је истакао да ће у септембру малишане примити и нови вртић на Алтини чија је изградња при крају али да је у плану и адаптација дела простора у још шест школа, дела простора Општине Врачар, простора у Сурчину и Сопоту, те три пословна простора Министарства одбране. Прошле године су адаптацијом отворена три вртића, у основним школама „1.300 каплара” на Звездари и „Војводе Мишића” на Савском венцу и дела библиотеке у Овчи.

Наставићемо даље да се боримо са притиском на предшколске установе који је нагло порастао смањењем цене вртића на 5.590 динара. Сада имамо историјски број уписане деце у вртићима али отвараћемо нова места док год постоји додатна потреба за њима – закључио је Гак.

 
Извор: beoinfo