Вести

Гак: Београдски основци поново на фудбалским трибинама

Више од 10.000 београдских основаца бодриће репрезентацију Србије нa утакмици са Црном Гором која ће се у оквиру Лиге нација играти у суботу у Београду, најавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Одлазак на утакмицу репрезентације омогућен је наставком сарадње Секретаријата за образовање и дечју заштиту и Фудбалског савеза Србије који је за 202 основне школе у Београду обезбедио по 50 бесплатних карата.

Ово је друга утакмица на коју бесплатно водимо основце пошто су недавно присуствовали утакмици са Румунијом. Реакције ђака су тада биле феноменалне и обећали смо да ће таквих догађаја бити још. Ево сада још једне прилике да међу децом промовишемо спорт, спортско понашање и дух, али и осећање припадности својој земљи кроз спортско навијање за репрезентацију – рекао је Гак.

Он је поручио да би било добро да се у овакве акције укључе све спортске и културне институције у граду и да се ђацима пружи што више бесплатног, разноврсног, квалитетног садржаја ван школа.

Спортски и културни догађаји су прави начин да децу као друштво учимо правим вредностима. То је један од начина и да смањимо вршњачко насиље, да их склонимо од порока и да их усмеримо на прави начин – рекао је Гак.

 

 

Извор: beoinfo