Вести

ЂУРИЋ: ВУЧИЋ ПОКУШАВА ДА НАЂЕ НАЈБОЉЕ РЕШЕЊЕ ЗА КИМ

Председник ће за време свог боравка на Косову и Метохији посетити двоцифрени број локација. Инсистирао је да што је могуће више буде са људима, са народом - рекао је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Ових дана можемо чути паралеле између Газиместана 1989.године, и ове сада најновије посете. Прва мисао која ми пада на памет јесте да, Слободан Милошевић, шта год мислили о њему, слагали се или не са његовом политиком, он је у то време био неоспорни харизматски лидер који је успео да окупи значајну подршку грађана Србије, и изван Србије, око себе - рекао је Ђурић.

Ђурић је рекао да о његовом резултату људи имају различита мишљења и око тога смо подељени и данас, и како каже, након његове владавине, једини прави лидер који је успео да окупи Србију око својих идеја и циљева јесте Александар Вучић.

Сви ови остали који су били у међувремену, имали су неки од њих солидну подршку, али ни принети оној врсти подршке и поверења коју данас ужива Александар Вучић. И били су укључене у различите коалиционе и друге владе које су много слабије - рекао је Ђурић.

Како каже, обавеза садашње власти је да по питању резултата буде неупоредиво бољи у односу на Милошевићеву владавину.

Председник Вучић ужива несумљиво велико поверење највећег дела грађана Србије, али и одговорност да се постигне што бољи резултат, неупоредиво бољи од тадашњег. Након деценија владавина различитих људи који су претворили Србију у један огољени костур, доста је тужно када све ово гледамо, постаје јадно колико смо разорени и колико је тежак задатак пред Вучићем. Околности су неупоредиво теже од 1989.године - рекао је Ђурић.

Ђурић је рекао да данас имамо ситуацију у Србији да можемо да се поносимо да смо једна од прве три земље по расту у области економије.

Зато кажем, да многи данас који немају никакво право да кажу ни једну реч, јер су нам земљу оголили до костура, данас нападају Вучића, који у крајње озбиљним и опасним околностима покушава да нађе најбоље решење за нашу земљу - рекао је Ђурић.

Ђурић је рекао да ако будемо успели да по овом питању сачувамо хладну главу, да донесемо одлуку као нација и као држава, а засновану на разуму и на процени наших могућности и наших интереса, за неколико година ће, како каже, и по питању КиМ да нам буде боље.

Фасцинантно је да имамо један уједињени фронт дела међународне заједнице који се труде да Србија не добије ништа, којима не пада на памет да Србији праве било какве уступке. Истовремено многи који се претстављају као родољуби српске историје, од разних Јањића, Трајковића, Ђиласа и сличних, који се буквално залажу за то да се сачува целовитост и територијални интегритет независног Косова - рекао је Ђурић.

Како је рекао, они који нападају председника Вучића, а све оне који су бранили Косово и Метохију 1999.године, од НАТО агресије изручили су их на тацни, што како каже, ни једна држава у историји није урадила.

Изручили су све шефове обавештајних служби, неколико бивших председника, шта год мислили о њима и њиховој политици. То су ствари након којих се државне институције разарају до темеља. Ми данас градимо, не од нуле, него од дебелог минуса, рекао је Ђурић.

Како каже, преко 80 одсто Срба са КиМ директно је гласало за председника Вучића, и 90 одсто се на његов позив окупило у Српску листу, јер наглашава Ђурић, људи знају колико је важно да будемо јединствени и да се не делимо пред Албанцима.

Нашу укупну преговарачку позицију отежава када свакодневно у Србији имамо политичаре и политичке субјекте који, попут Јанковића, кажу да Косову треба дати не једну него две столице у Уједињеним нацијама, а као не треба признати независност. Пре свега морам да вам кажем да је то катастрофално. Он каже само ви мене наметните на власт у Србији, а ја ћу да вам дам место у УН. Потпуно је јасно да је лажни патриотизам велики колико су велики њихови банковни рачуни. Оног момента када се њихове финансије и политички интереси доведу у питање, нестаје свака прича о држави - рекао је Ђурић.

Ђурић је рекао да је ово најсвеобухватнија и најкомплекснија посета председника до сада.

Председник ће посетити за време своје посете КиМ двоцифрени број локација. Инсистирао је да што је могуће више буде са људима, са народом. Биће први званичник Србије највишег ранга који ће посетити село Бање, иначе село са већински муслиманским становништвом. За ове људе ће ова посета председника значити живот. Буквално охрабрење, веру и снагу да издрже - рекао је Ђурић.

Ђурић је подсетио да кампања озбиљног застрашивања људи на КиМ и даље траје.

Довољно је само да погледате ко је против идеје и решења које предлаже председник Вучић и да видите да ли су та решења у српском интересу - рекао је Ђурић.

 

 

Извор: Пинк