Вести

ЂУРИЋ: ТАДИЋ ЈЕ ЗА ТВ ДУЕЛ СА СВОЈОМ САВЕШЋУ ЗБОГ СВЕГА ЛОШЕГ ШТО ЈЕ УЧИНИО ЗА СРБИЈУ

Није Борис Тадић за ТВ дуел са Александром Вучићем, већ за дуел са својом савешћу због свега лошег што је учинио за Србију, а најважнији дуел – онај са грађанима Србије и својим местом у историји – одавно је изгубио.

Борис Тадић би, да је сачувао трунку самопоштовања и достојанства, ћутао о свим грешкама које су под његовом диригентском палицом учињене у борби Србије за државне и националне интересе на Косову и Метохији, и ми бисмо му дозволили да у миру окајава кривицу.

Тадић, међутим, тврдоглаво одбија да погледа истини у очи и призна да је после одговора Међународног суда правде на невешто постављено питање Србије, формулисано највероватније у његовом кабинету, уследио талас признавања једнострано проглашене независности Косова, и та узрочно-последична веза не може се побити никаквим реторичким триковима.

Борис Тадић је напросто крив, можда и нехотично, можда из незнања, али политика подразумева да свако сноси одговорност за своје поступке, и он је у складу са тим тамо где му је и место - на маргини политичког живота.

Некадашњи председник, а заправо поглавар једног лоповског режима, не би требало да инсистира на ТВ дуелу са председником Александром Вучићем, јер би мрачна Тадићева прошлост под светлима рефлектора била осветљена са свих страна и показана у свој својој срамоти.

Тадић би у таквој прилици био приморан да се сети ствари које потискује у процесу прања сопствене биографије: између осталог би морао да се присети да је одговоран за укидање Приштинског корпуса, разоружавање Војске Србије, измештање дијалога о Косову и Метохији из Уједињених нација у Европску унију, довођење УНМИК-а, постављање административних прелаза.

Морао би и да се сети где је био у тренутку када су сепаратисти у Приштини проглашавали независност, и да објасни зашто је подвијеног репа побегао из земље у једном од најтежих тренутака у њеној новијој историји.

Нека још мало Борис Тадић размисли о свему за шта је крив и одговоран, пре него што јуначећи позове Александра Вучића на ТВ дуел.

 

 

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

Марко Ђурић