Вести

ЂУРИЋ: СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА ПОДИГЛА ЈЕ СТАНДАРД СРПСКЕ ПОЛИТИКЕ

Српска напредна странка је, за 10 година колико постоји, подигла стандард српске политике, те да се данас, захваљујући политици СНС и Александра Вучића, политика води стратешки, дугорочно и промишљено, изјавио је данас потпредседник странке Марко Ђурић.

Ђурић се обратио месном одбору СНС у Реснику и окупљенима захвалио што, заједничком борбом, Србију "дижу са колена".

"Данас шаљемо поруку да је СНС странка бораца, људи који су се окупили зато што воле своју земљу, спремни су да раде сваког дана и да се жртвују у политичком и сваком другом смислу како би створили бољу будућност за младе генерације, за оне које треба да сачувамо у Србији да би опоравили целу нашу земљу, да она буде сигуран, миран и поуздан дом за све наше људе", рекао је Ђурић.

Ђурић је истакао да се захваљујући СНС и њеном председнику Александру Вучићу политика у Србији води дугорочно, а не "од избора до избора и да би се неко некоме додворио и допао".

"Сада имамо визију за будућност, за 20, 30, 50 година унапред. То је могуће, јер смо се ми окупили у СНС, због политичког и државничког талента, визије и мудрости Александра Вучића, као и зато што ми сви заједно нисмо дигли руке од Србије онда када је после много ратова и протеклих деценија било најтеже", навео је Ђурић.

Додаје, да је посао у Србији тек започет, али да се у односу на затечено много урадило.

"Сви знамо шта смо затекли, празну кућу разорену, основне темеље државе, привреда, економија, војска, њен утицај, савезници, пријатељи све је било или гурнуто у запећак или, као у случају војске, потпуно разорено. Када је у питању економија, оно што нису санкције и ратови разорили, разориле су неодговорне жуте и разне друге власти у периоду након тога", истакао је потпредседник СНС.

Ђурић је истакао да је у претходних шест година власти СНС покренула ствари "са мртве тачке".

"Урађено је и више од тога, захваљујући одговорном и државничком понашању Александра Вучића и због политике око које смо се сви окупили. Успели смо да економију Србије дигнемо из понора и да створимо ситуацију која ће бити све боља", рекао је Ђурић.

Ђурић је закључио да је Србија успела да заштити националне интересе, да сачува и ојача пријатељство са Русијом и Кином, те да сачува наше људе на подручју КиМ.

 

 

Извор: Танјуг