Вести

ЂУРИЋ: ЈЕРЕМИЋ ЈЕ НАЈЧВРШЋИ ОСЛОНАЦ ПРИШТИНЕ У БЕОГРАДУ

Вук Јеремић је годинама предано радио на учвршћивању једнострано проглашене независности Косова, и до данас је остао најчвршћи ослонац Приштине у Београду, нападајући синхронизовано са албанским сепаратистима и њиховим спонзорима председника Александра Вучића, изјавио је Марко Ђурић, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке.

Према речима Ђурића, Јеремић се у прошлости "играо интересима Србије и све их је разбио у парампарчад, довевши самопроглашено Косово на праг чланства у Уједињеним нацијама".

"Једини разлог што је Косово и даље самопроглашени провизоријум, а не пуноправни члан међународне заједнице, јесте тај што смо успели да повратимо кредибилитет наше државе у односу са земљама које су у Савету безбедности наши савезници у одбрани српских интереса у јужној покрајини", рекао је Ђурић и додао:

"Док су у Јеремићево време пљуштала признања једнострано проглашене независности Косова, данас, захваљујући политичкој снази и кредибилитету председника Вучића, многе државе повлаче своју подршку сепаратистима у Приштини. Свако његово позивање на КиМ јесте очајнички покушај прања биографије, али Јеремић је толико прљав да га не могу опрати Сава и Дунав".

Ђурић даље тврди да је једини задатак Вука Јеремића "да ослаби председника Александра Вучића и СНС као једине гаранте чврсте и непоколебљиве одбране српских националних интереса".

"Јеремић је ангажован да Србију поново баци на колена, како би албански спонзори могли да наставе тамо где су стали у тренутку када је жута камарила због своје корумпираности и неспособности отерана са власти", закључује Ђурић.

 

 

Извор: Танјуг