Вести

ЂУРИЋ: ЂИЛАС, ЈЕРЕМИЋ И ДРУГИ СЛАБЕ НАШУ ПОЗИЦИЈУ У ДИЈАЛОГУ ПО ПИТАЊУ КИМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је председнику скупштине Привремених институција самоуправе у Приштини Кадри Весељију да нема потребе изазивати тензију и да ће ако се пронађе добро решење то бити добро и за Србе и за Албанце.

Ђурић каже да је веома задовољан да политичари у нашој јужној покрајини прате сваку реч, изјаву и гест председника своје државе и других званичника и не видим зашто су толико нервозни јер неко чита нешто о њима.

Могао би и Кадри Весељи, ако уме, да нешто прочита. Када би прочитао Устав Србије могао би да разуме и види да се она налази у Србији, поручио је Ђурић и додао да је очигледно да је код њих повећана нервоза и да не иде све како су зацртали.

Према његовим речима, можда неко у међународној заједници почиње другачије да гледа на ствари него што су се они надали да ће бити.

Они свакога дана помињу ратне злочине, да ли ће бити амнестије или не и покушавају да изгледају што невиније. Србија ту има врло јасну, доследну и децидну позицију. Ми смо за пуно процесуирање одговорних за ратне злочине. Огромна штета је већ учињена јер нико није 18 година одговарао за ратне злочине, додао је Ђурић.

Ђурић је поручио Кадри Весељију да нема потребе за нервозом. Ако се добро решење пронађе, то ће бити добро и за Србе и за Албанце. Нема потребе да изазивате додатне тензије нестабилности и проблем, истакао је Ђурић.

Та енергија коју улажемо да се изнађе најбоље решење и која се није видела у време када су неки други управљали Србијом је оно што њих боли. Они би највише волели да се Србија понаша по питању КиМ као у време Јеремића, Ђиласа и других, када је Србија практично помагала албанској независности на Косову, тражежи пресуде Међународног суда правде која је потврдила једнострано проглашену независност, навео је Ђурић.

Према његовим речима, осим нервозе политичара у Приштини, види се нервоза и у групацији Ђилас, Јеремић, Бошко Обрадовић...

Они настоје да руше председника Алексанадра Вучића гађајући државну политику по питању Косова и Метохије и на тај начин слабе нашу позицију у дијалогу, истакао је Ђурић и додао да је то потцењивање грађана Србије као бирача и изостанак било какве одговорности.

 

 

Извор: Пинк