Вести

ЂУКАНОВИЋ: СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА ВОДИЋЕ ПОЗИТИВНУ КАМПАЊУ

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Ђукановић рекао је да ће Главни одбор Српске напредне странке донети одлуку о кандидату на председничким изборима и да већина чланова Српске напредне странке жели да то буде Александар Вучић.

Ђукановић и саговорник су разменили мишљења о изборним условима за које функционер Народне странке каже да се нису променили и да су "лоши као и прошле године", док Ђукановић истиче да је власт изашла у сусрет свим захтевима опозиције и изменила изборне законе што су похвалили и представници Европског парламента.

Говорећи о предизборној кампањи, Ђукановић је навео да ће Српска напредна странка водити позитивну кампању у којој ће представити шта је та странка урадила од када је на власти и програм шта ће радити.

"Тражићемо од бирача да изађу на изборе и гласају у складу са нашим слоганом 'Дела говоре', говорићемо о инвестицијама, о отвореним фабрикама... А мислим да конкуренција треба да проба нешто друго у кампањи , не само 'Уа Вучићу' ", рекао је Ђукановић.

На констатацију саговорника да је спољни дуг Србије повећан за 12 милијарди евра Ђукановић је одговорио да данас није исто као када се држава задуживала у време бивше власти.

"Узимамо кредите по повољнијим каматама док су у њихово време камате биле по 9 одсто, наша привреда ради , имамо инфраструктурне пројекте и можемо лако да вратимо кредите", нагласио је Ђукановић.

"Српска напредна странка је испунила све захтеве опозиције када је реч о изборним условима, доказ за то је да им ниједна акција није успела, па ни бојкот а између осталог, опозиција ће имати већину у бирачким одборима и изборним комисијама", рекао је Ђукановић.

Ђукановић је констатовао да су поједини функционери Народне странке оптуживали одређене медије и председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа да им креирају кога ће поставити за председничког кандидата.

 

 

Извор: Танјуг