Вести

ЂУКАНОВИЋ: ОПОЗИЦИЈА "КУКА" КАО КАЛИМЕРО

Посланици Скупштине Србије почели су расправу о именовању Надзорног одбора за изборну кампању, који је предложио Одбор за правосуђе.

Председник тог Одбора Владимир Ђукановић из Српске напредне странке рекао је на седници да све што доноси владајућа странка у вези са изборним условима, а што је резултат међустраначког дијалога, иде на штету владајуће коалиције и да се напредњаци одричу и онога што им припада.

"Изгубили смо и оно што нам припада како би доказали демократичност", рекао је Ђукановић и додао да је опозиција "кукала" као Калимеро, те да данас има већину и у РИК-у и градским изборним комисија.

Како је рекао, од сутра када се буду расписали избори по новим правилима представници владајуће коалиције неће моћи ни да гостују на телевизијама уколико не плате термин.

"Молим чланове Српске напредне странке да се додатно организујемо и да упркос лошим условима за нас извојевамо победу", рекао је Ђукановић.

Према закону, Надзорни одбор има десет чланова и прати предизборне активности и указује на неправилности у поступању учесника у изборном поступку.

Пет кандидата је предложио парламент, односно посланичке групе, а пет Влада Србије.

Политичке странке, кандидате за народне посланике, али и јавне медијске сервисе, уколико данас предлог усвоји скупштина, пратиће Светислав Гонцић, в.д. управник Народног позоришта, Марјан Јовановић, дипломирани економиста, Борис Бајић, дипломирани правник, Ридван Реџепи дипломирани правник.

У Надзорни одбор биће именовани и Самра Фетаховић, дипломирана правница, Бранко М. Ракић, редовни професор, Миодраг Савовић, саветник за правна питања, Ивона Пантелић, новинарка, Јелена Миленковић Орлић, професорка немачког језика и књижевности и Александар Стаматовић, првак опере.

 

 

 

Извир: Танјуг