Вести

ЂУКАНОВИЋ: БОРИМО СЕ ЗА СЕБЕ, ИНТЕРЕСИ СРБИЈЕ СУ ПРИОРИТЕТ

Поводом врло злонамерне вести да је председник Путин "оладио" председника Вучића, члан Председништва Српске напредне странке Владимир Ђукановић је рекао да је врло занимљиво јер су поједини медији цитирали изјаву Дмитрија Пескова и онда су са радошћу то пласирали на врло вулгаран начин.

"Што је најгоре, нису то само опозициони медији урадили, било је оних који су ову вест пласирали и из владајуће структуре, па чак и из странке. Видело се једно невероватно лицемерје и небрига за сопствену земљу. Не разумем људе који се на такав начин деле. У Србију ће ускоро доћи Сергеј Лавров као министар спољних послова Руске Федерације, а доћи ће и Шолц, као канцелар Немачке. Зашто је мала Србија онда тако битна свима? Сви светски лидери желе да разговарају са Александром Вучићем. Значи да је Вучић веома важан у овој земљи. Овде постоји ужасна диспропорција унутар онога што  заговара Влада Србије па и одређене елите на оно што мисли целокупно чланство странке или комплетна јавност. Огроман је број политичких функционера који су пронатовски орјентисани. То је потпуно сулудо и сумануто, а имате и јавност која није за то. Ваљда би требало да будемо срећни што ће доћи до разговора Вучића и Путина како бисмо обезбедили што бољу цену гаса. Ова земља треба да се очисти од тих страних агената, што руских што пронатовских. Сви морају да раде за Србију. Поента је да се спасава Србија и да се буде уз Србију", рекао је Ђукановић.

О несташици шећера и злоупотреби цена, Ђукановић је био врло строг.

"Када причамо о цени шећера, ко год да се открије да је шпекулант, морао би да се наружи преко медија! Требало би да се осрамоти и да се ухапси! Ванредна је ситуација, биће несташице хране. Ако неко хоће да заради на муци народа, мораће да буде осрамоћен на телевизији и да се каже "ова битанга је хтела да опљачка грађане Србије!" Тако се то ради у свакој земљи. Жестока казна би требало да буде за такве! Овде мора да се покаже снага државе", рекао је Ђукановић.

О медијској пропаганди која се ових дана води у Хрватској против Србије и председника Вучића, Ђукановић је рекао:

"Милановић зна да су криви. Овде је црно на бело ратни злочин. Они добро знају да таквом осудом пада њихова хрватска државност. Знају да су криви и то је њима проблем. Замислите да они нама поручују да се одрекнемо мита о Јасеновцу! Кажите јеврејском народу да је Јасеновац мит. То је велика дрскост. Њихови матуранти показују усташке симболе. Њима је то најнормалније и нико их не осуђује због тога. То значи да имају потпуно афирмацију фашизма. То нико јавно не осуђује у Европској унији. Напротив, примећене су симпатије према тој идеологији. Ми ћемо имати велики проблем са ревизијом историје која је на делу. Морамо да се упрегнемо како би се то избегло.

О формирању нове Владе Србије, Ђукановић је рекао:

"Влада мора да буде састављена од крајње српских настројених кадрова у смислу људи који размишљају државотворно и који ће да гледају интересе Србије, а не интересе Русије, Америке, Француске... Интереси Србије су приоритет. Ми се боримо за себе и тако ћемо се понашати", рекао је Ђукановић.

 

 

Извор: ТВ Хепи