Вести

Ђилас је хтео да гради 45 пута скупљу пасарелу

Члан Главног одбора Српске напредне странке Марко Стојчић изјавио је данас да је функционалност пасареле изнад Бетон хале неоспорна, а вредност 45 пута мања од вредности монструозног објекта исте намене који је бивша власт хтела да направи на том месту.

„Апсурдно је причати о функционалности пасареле. Она је главна пешачка и бицклистицка зелена веза старог језгра са Савом и свим рекреативним садржајима које градимо“, рекао је Стојчић новинарима након конференције за медије представника опозиционог Савеза за Србију на челу с бивишим градоначелником Драганом Ђиласом, а који су оценили да је на том месту требало изградити пешачки прелаз а не вишеструко скупљу пасарелу.

Пасарела је, додао је Стојчић, који је и главни урбаниста Београда, доказано и уметничко дело једног од најзначајнијих светских вајара Ричарда Дикона, који ће 11. или 13. октобра доћи на њено свечано отварање.

„Срећа је да уметник таквог калибра учествује у пројекту 45 пута јефтинијем од монструозно великог објекта какав је бивша власт хтела да изгради изнад Бетон хале“, казао је Стојчић и додао да је тај објекат који би коштао 45 пута више у функционалном смислу био исто што и пасарела коју гради актуелна власт.

Тврдња Савеза да је пасарела непотребна јер више нема пруге је бесмислица, рекао је Стојчић и додао да је она важна људима с посебним потребама и бициклистима да сиђу до шеталишта и пешацима који не могу да пређу фреквентан Булевар војводе Бојовића.

Александар Мирковић, такође из СНС, додао да су критике на рачун пасареле и свега што власт гради „доказ како најгори градоначелник у исторји Београда Драган Ђилас користи све да покуша да сакрије непособност и чињеницу да ништа, ама баш ништа, није урадио добро за град и грађане Београда“.

Мирковић је оценио да Ђиласу, Вуку Јеремићу, Бошку Обрадовићу и осталим припадницима „тог интересног Савеза не преостаје ништа друго, када немају резултате, него да лошим спиновима, незобилним изјавама и блаћењем свега што се добро покушају да прикупе неки јефтин политички поен“.

Пасарела ће имати две целине - прву на Савском кеју са завојитом рампом, лифтом и скулптуром на врху, и другу - пешачки мост изнад Булевара војводе Бојовића, који је повезан са зеленом падином на ободу Београдске тврђаве и паркингом на крову Бетон хале.

 

 

 

Извор: Танјуг