Вести

БРНАБИЋ: ВЛАДА ЋЕ НАСТАВИТИ ДА ПОДРЖАВА ВИНАРЕ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић доделила је вечерас винске трофеје "Open Balkan Wine Trophy 2023" на Другом међународном сајму вина "Винска визија Отворени Балкан" и том приликом рекла да ће Влада Србије наставити да подржава винаре, јер ће буџет за пољопривреду наредне године бити рекордан и износиће 119 милијарди динара.

"Влада Републике Србије ће наставити да вас подржава у овоме, додатним финансијским средствима, додатним подстицајима, зато што нам је буџет за пољопривреду 2024. године рекордан, 119 милијарди динара. Од чега ће значајна средства ићи за винаре, виноградаре, за ракијаше", поручила је Брнабић.

Она је оценила да је овај сајам други пут приказао једну другачију визију Балкана.

"Визију Отвореног Балкана спаја лепа традиција, гастрономија, лепе вредности и вино. Ако је истина да је у вину истина, онда је за овај наш регион показатељ да можемо да делимо заједничку визију и да можемо да имамо другачију, позитивнију будућност од прошлости какву смо имали. И симболички је због тога овај сајам изузетно важан", рекла је Брнабић.

Она је захвалила организаторима сајма, винарима и виноградарима.

"Желим да захвалим и нашим пријатељима из Северне Македоније који су такође напорно радили, желим да захвалим и свим онима из Албаније који су и ове године присутни. И желим такође да захвалим свим винарима, виноградарима, али такође и свим ракијашима. Желим да вам захвалим на вашој храбрости, визији и амбицији да се такмичите са најбољима из Европе и да се такмичите са најбољима из света. Зато што је та амбиција и таква визија оно што нас покреће", поручила је Брнабић.

 

 Извор: Танјуг