Вести

БРНАБИЋ: СРБИЈА ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА РАЗВОЈ ЕКОНОМСКЕ САРАДЊЕ СА УКРАЈИНОМ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је у опроштајну посету амбасадора Украјине у Србији Олександра Александровича и захвалила му на преданом раду и личном доприносу учвршћивању веза двеју држава током мандата.

Брнабић је нагласила да ће Србија наставити да инвестира у продубљивање сарадње и јачање билатералних односа наших земаља и истакла заинтересованост српске стране за развој и додатно продубљивање трговинско-економске сарадње.

Одлазећи амбасадор Украјине честитао је Србији на очувању економије и обезбеђивању привредног раста за време тешке пандемијске ситуације, али и доброј организацији мера у циљу заштите од коронавируса и социјалној заштити њених грађана.

Имајући у виду да су обе земље на путу европских интеграција, Александрович је истакао да би интензивнија сарадња и размена искустава у овој области била од великог значаја и за Србију и за Украјину.

Брнабић је захвалила Александровичу на личном залагању у продубљивању билатералних односа и пожелела му пуно успеха у личном животу и будућем професионалном ангажовању.

 

 

 

Извор: Танјуг