Вести

БРНАБИЋ: СРБИЈА ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА ЈАЧАЊЕ САРАДЊЕ СА АРГЕНТИНОМ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са амбасадором Републике Аргентине Освалдом Нарсисо Марсиком о унапређењу билатералних односа, посебно на пољу трговине и пољопривреде.

Уз оцену да две земље имају одличну динамику билатералних односа, Брнабић је захвалила и на принципијелном ставу Аргентине када је реч о непризнавању самопрокламоване независности тзв. Косова.

Брнабић је додала и да је Србија заинтересована за јачање политичког дијалога на свим нивоима, оценивши да је Аргентина изузетно значајан партнер Србије у региону Латинске Америке.

Говорећи о економској сарадњи, Брнабић је подвукла да је Србија заинтересована за њено даље јачање, да су велики и још неискоришћени потенцијали у области пољопривреде и агро-индустрије, фармацеутске, наменске индустрије, туризма, грађевинарства и енергетике.

Амбасадор Аргентине истакао је не само блиске пријатељске везе, већ и жељу његове земље за побољшањем сарадње у бројним привредним гранама и у том контексту рекао да су многе компаније спремне да закључе значајне уговоре са партнерима из Србије.

"Иако смо географски удаљени, једни друге носимо у срцима и зато можете да будете сигурни у нашу подршку на свим пољима", закључио је амбасадор Марсико.

 

 

 

Извор: Танјуг