Вести

БРНАБИЋ: СРБИЈА НИКАДА НЕЋЕ ПРИЗНАТИ НЕЗАВИСНОСТ КОСОВА

Председница Владе Републике Србије и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Ана Брнабић била је гост емисије "Добро јутро Србијо" на Хепи телевизији, овом приликом говорила је о свим важним питањима за Србију, и свим актуелним темама.

"Да ли ви знате колико постоји европарламентараца, 705 чланова Европског парламента, ми овде у Шолаковим медијима видимо троје до четворо истих и стиче се утисак да су они на неки начин представници Европског парламента, али нису. Они су троје или четворо од 705, заступници својих партија, у овом сазиву свакако да постоји, то је очигледно, једна већина која није нарочито наклоњена Србији и то има једино везе са тим што Србија вођена председником Александром Вучићем не жели и никада неће признати независност такозване Републике Косова. Када погледате већину у тренутном сазиву Европског парламента, ти људи Косово називају Републиком Косово и реферишу се на Косово, нашу аутономну покрајину Косово и Метохија, као на међународно признату државу, и то је за мене линија која дели уствари њихов однос према различитим политичким актерима у Србији. Они воле и подржавају оне који су спремни да прихвате и прзнају једнострано проглашену независност такозване Републике Косово, а са друге стране смо ми остали у тиму председника Александра Вучића који смо рекли за нас је то црвена линија и ми то никада нећемо урадити, и то је читава и цела истина", истакла је Брнабић па додала:

– Они говоре само у своје име, али свакако имају већину у Европском парламенту, они могу да усвајају резолуције, они не причају ни у име своје земље, причају искључиво у своје име и своје политичке групације, и то може чак и бити против званичне државне политике земље из које они долазе и њих је 705. Дакле, велика је ту превара у вези са тим колико је то важно и колику тежину има, Европски парламент је у резолуцијама већ неколико пута позивао пет држава које нису признале такозвано Косово, да га признају, а нису га признале. Неко би рекао они су се оглушили о резолуцију Европског парламента, да јесу,  зато што она за њих није обавезујућа.

Брнабић је говорила и о изборима који су недавно одржани у Србији, након којих су уследила разна нагађања и неистине.

Брнабић је поново нагласила да су ово били апсолутно фер избори, без икаквих неправилности.

"Ово су били фер и транспарентни избори у једној потпуно демократској држави и нема шта да се крије, као што се и није крило. Био је рекордан број посматрача, што страних, што домаћих, тако да мува није могла да пролети, а не да се украде неки глас. Било је око 5.700 посматрача, и нико од њих није имао ниједну примедбу и нико није забележио неправилност на неком бирачком месту. Имамо потпуно транспарентан бирачки списак који се аутоматски ажурира на три месеца", рекла је Брнабић.

 

 

Извор: ТВ Хепи