Вести

БРНАБИЋ СА СПЕЦИЈАЛНИМ ИЗАСЛАНИКОМ УЈЕДИЊЕНОГ КРАЉЕВСТВА

Председница Народне скупштине Републике Србије Ана Брнабић састала се са специјалним изаслаником Уједињеног Краљевства за Западни Балкан Стјуартом Пичом.

На почетку састанка Стјуарт Пич честитао је Ани Брнабић именовање на новој функцији председнице Народне скупштине Републике Србије.

Брнабић је истакла да ће и током овог мандата наставити да ради на унапређењу парламентарне сарадње са Уједињеним Краљевством, са фокусом на економској сарадњи и сарадњи у области енергетике, науке и технологије.

Брнабић је обавестила специјалног изасланика Пича о састанку који је одржала како би се разговарало о имплементацији препорука ОДИХР-а у циљу унапређења изборних процеса и јачања демократије у Србији. Упркос томе што договор није постигнут, Брнабић је изразила своју намеру да ће наставити, да током председавања парламентом, успостави дијалог са опозицијом.

Када је реч о нормализацији односа са Приштином, Брнабић је нагласила посвећеност Србије мирном решавању свих отворених питања и изразила спремност за конструктиван дијалог.

Пич је поновио да подржава дијалог Београда и Приштине и истакао важност наставка напора за нормализацију односа и постизање трајног мира јер је то важно за цео регион.

Обе стране су се сложиле да ће се динамика сарадње и посета на високом нивоу наставити несмањеним интензитетом и изразиле спремност за интензивирање билатералних односа.

 

 

 

Извор: Танјуг