Вести

БРНАБИЋ: ОПОЗИЦИЈА НИ РЕЧ ДА КАЖЕ О ПОГРОМУ, ДА НЕ ЗАМЕРИ ФОН КРАМОН

Народна посланица на листи Српске напредне странке "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Ана Брнабић поручила је опозиционим посланицима током полемике о Косову и Метохији да "не смеју ни реч да кажу о погрому, да им не би замерила Виола фон Крамон".

"Поштовани грађани Србије, можете да видите како изгледа та њихова Србија против насиља. Овако изгледа ваљда ненасилна, толерантна и пристојна Србија. Само силеџије и само насилници. Устане човек, њихов народни посланик, и каже све најгоре о Србима са Косова и Метохије", рекла је Брнабић након што је шеф посланичке групе Еколошки устанак Александар Јовановић оптужио Горана Ракића који је био на челу Српске листе, да је "полагао заклетву пред Куртијем", што је Ракић демантовао.

Брнабић је приметила да посланици тог дела опозиције ниједном речју нису осудили погром над Србима на Косову и Метохији.

"Ово је ваше огледало. Ово је декларација коју је потписала ваша странка. Ово је декларација коју је потписала Србија против насиља, да такозвано Косово хитно постане члан Европске уније. Хитно. Не Србија, него независно Косово. Због тога не смете да кажете ни једну једину реч о погрому над српским народом. Зато што ће се наљутити Шенах, наљутиће се Виола фон Крамон и Тонино Пицула", рекла је Брнабић.

Како је Брнабић додала, опозиција која говори да би волела да види човека као што је Аљбин Курти на челу Србије, се усуђује нешто да каже.

 

Повлачење признања тзв. Косова највећи успех власти

Брнабић је изјавила да је највећи успех актуелне власти то што је од 2012. године 28 држава повукло признање лажне државе Косово.

Говорећи на седници Скупштине Србије, Брнабић је рекла да се до 2012. године на Косову и Метохији изгубило буквално све што је могло.

"Да би се Запад и западни партнери некако добровољили, почевши од 2001. године, када је тадашња власт пустила на слободу више од 1.800 албанских терориста. И тако се кренуло. Па онда преко 2004. године, када је био погром српског народа на Косову и Метохији, када су власти у Београду ћутале и нису радиле апсолутно ништа", рекла је Брнабић.  

Брнабић је додала да су тадашње власти из својих кабинета гледале како горе и Девич и Богородица Љевишка, и како се етнички чисте од Срба шест градова и девет општина на Косово и Метохији, како се протерују људи, малтретирају старци, терају деца.

"Па онда 2008. проглашење независности од стране групе људи у Приштини, где је тада наша власт издала једно саопштење за медије. Па 2010. година, када се пребацују преговори из Уједињених нација, где имамо и пријатеље и партнере и које не признају ту такозвану лажну републику Косово, пребацују се у Брисел и тако даље", навела је Брнабић.

Истакла је да је уз повлачење признања такозваног Косова, највећи успех актуелне власти - јединство српског народа на Косову и Метохији.

 

Само опозиција и албански лобисти причају о изборној крађи

Брнабић изјавила је да о наводној крађи на изборима 17. децембра причају само српска опозиција и албански лобисти.

Одговарајући на оптужбе председника странке Србија центар Здравка Поноша да су избори покрадени, Брнабић је на седници Скупштине Србије рекла да о крађи на изборима говоре Виола Фон Крамон, Михаел Рот, Андреас Шидер и Стефан Шенах. 

Брнабић је прочитала неколико навода из ОДИХР-овог извештаја, пошто, како је рекла, опозицији је било тешко да то учини.

Навела је да се у њему каже да је "Србија против насиља" покренула дневне протесте у Београду због наводних неправилности, да је неколико заинтересованих страна обавестило посматрачку мисију ОДИХР да су поднели извештаје о сумњи на изборне прекршаје.

Под три, навела је Брнабић, упркос неким оптужбама у јавној сфери, укључујући наводе о куповини гласова и под четири, опозиција је говорила о наводним, широко распрострањеним неправилностима.

"Дакле, то вам је ОДИХР-ов извештај. Чак је и Стефан Шенах након финалног извештаја рекао да не може бити говора о крађи избора, а посебно парламентарних, где је, да вас подсетим, разлика дупла. Дакле, милион гласова је разлике. Тако да нема говора о томе да то сви причају, јер то нико на свету не прича, осим приштинских лобиста и вас", рекла је Брнабић.

 

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2