Вести

БРНАБИЋ: ОЧЕКУЈЕМ УБЕДЉИВУ ПОБЕДУ НА БЕОГРАДСКИМ ИЗБОРИМА

Потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Ана Брнабић изјавила је, током акције прикупљања потписа подршке листи напредњака и коалиционих партнера за београдске изборе, да очекује победу и додала да ће назив листе коалиције окупљене око СНС бити "Александар Вучић - Београд сутра".

"Оно што очекујем је да се потврди победа коју смо однели на изборима у децембру 2023. године и да буде још убедљивија, да поред те математичке већине имамо потпуни легитимитет тако да се онда брзо формира и градска власт, градска скупштина и да наставимо да радимо", истакла је Брнабић.

Како изјављује Брнабић, Београд је дуже време под привременом управом и у стању привременог финансирања, што није добро ни за Београђане, ни за сам град, ни за читаву Србију.

Учесницима изборног процеса Брнабић пожелела је фер кампању, по могућности без нечег негативног.

"Ми излазимо са јасним програмом, визијом, великим бројем пројеката. Најпре метро, онда и EXPO 2027 који треба да организујемо 2027. године у Београду, да окупимо читав свет у Београду, али да Београд буде практично само врата за читаву Републику Србију. Да 2027. године Србију представимо читавом свету као једну победничку, успешну државу. Ту су и пројекти као што је Прокоп, нова аутобуска станица, линијски парк, Ложионица као нови културни и креативни центар Београда и многи други пројекти", рекла је Брнабић.

Брнабић је навела да ће у коалицији са СНС бити и СПС, Јединствена Србија, Савез Војвођанских Мађара, Српска странка Заветници, Српска радикална странка, СДПС-а Расима Љајића, ПУПС, Покрет социјалиста Александра Вулина, СНП Ненада Поповића, Зелени Србије Ивана Карића, Удружење грађана Породични аларм, Андрија Младеновић са његовом самосталном странком и други.

Када је реч о теренским контролама везаним за изборе, Брнабић је рекла да је јасна инструкција Министарства унутрашњих послова да буду теренске провере тамо када постоји захтев за упис.

"Ја позивам још једном да направимо комисију и да сасвим транспарентно, где ће свако, и од власти, и представника власти, представника опозиције, организација цивилног друштва, у складу са захтевом опозиције груписане око "Србија против насиља", дакле да се вратимо столу и да направимо комисију и да на крају крајева имају и потпуни увид у то, као и сви из медија. Ја немам никакав проблем са тим и мислим да то треба да буде потпуно транспарентно", истакла је Брнабић.

Брнабић је додала да ће током предстојеће седмице стићи анализа ОДИХР-а, која, како каже, представља компаративну анализу како изгледају најбољи примери у међународној пракси и транспарентности јединственог бирачког списка.

"Та анализа ће бити готова 9. априла и ми смо замолили ОДИХР, ако желе да представе свима, ја ћу на тај састанак позвати и представнике опозиције, све посланичке групе и организације цивилног друштва", рекла је Брнабић.

 

 

Извор: Танјуг