Вести

Брнабић: Михаило Гордић 8. на листи СНС за Београд

Михаило Гордић, председник Савеза глувих и наглувих Србије и потпредседник ГОГБ 8. на листи СНС за Београд

Поносна сам на странку чији сам члан, као и на Градски одбор Београд Српске напредне странке који имам част да предводим, јер смо током припреме наше листе, и за ове изборе, желели да укључимо представнике различитих група наших суграђана. Наша намера је да се сви заједно боримо за још јачи, бољи и лепши Београд и Србију, за друштво отворено за све своје чланове и одговорно према свим нашим грађанима.

Зато ми је посебно задовољство што је на нашој листи, међу дивним људима и врхунским професионалцима као што су: неуролог проф. др Јелена Друловић, ендокринолог проф. др Светлана Вујовић, кардиолог проф. др Арсен Ристић, оперске певачице Наташа Тасић Кнежевић и Сања Керкез, успешни млади предузетници, као што је Милан Боснић, један од оснивача наше светски познате стартап компаније "Strawberry", спортисти Јанко Типсаревић, Марко Кешељ, Слободан Соро и остали који су већ неко време у нашем тиму, на листи, под редним бројем 8 - Михаило Гордић, председник Савеза глувих и наглувих Србије и потпредседник Градске оранизације глувих Београда.

Са Михаилом, и његовим колегама из Савеза глувих и наглувих Србије, урадили смо много тога у претходним годинама – започели увођење уџбеника на српском знаковном језику у званични просветни систем наше земље, пустили у рад апликацију "СОС за глуве" која омогућава бесплатне телефонске позиве са чујућим особама посредством тумача за српски језик, заједничким радом смо на железничкој станици ”Прокоп” увели систем који аутоматски, употребом вештачке интелигенције, приказује сервисне информације на знаковном језику.

Имамо још много планова за будућност, још много ствари које морамо да урадимо не само за наше грађане који не могу да чују, већ и за друге групе грађана који имају неки облик инвалидитета. Са Михаилом Гордићем у нашем тиму, који најбоље зна приоритете и изазове са којима се суочавају наши суграђани са инвалидитетом, уверена сам да ћемо брже стићи до циља. Најбољи начин да разумемо што то у нашем граду и нашој земљи треба да променимо да бисмо били инклузивнији, да би наше друштво било равноправније, и да би се сваки наш грађанин осећао укљученим и поштованим – јесте да отворимо институције за њихове представнике.

У Скупштини града Београда ми из СНС, ћемо се након избора 17. децембра ове године, заједно са Михаилом Гордићем, борити за бољи квалитет живота свих оних који живе у нашем прелепом граду, а један од важнијих фокуса биће нам квалитет живота особа са инвалидитетом. Желимо инклузивно друштво, у коме свако од наших грађана има могућност да испуни све своје потенцијале.

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка

Градски одбор Београд