Вести

БРНАБИЋ, МАЛИ И ШАПИЋ: МЕТРО ЈЕ ПРОЈЕКАТ ОД НАЦИОНАЛНОГ ЗНАЧАЈА

Министар финансија у Влади Републике Србије и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Синиша Мали, председница Владе Републике Србије и потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Ана Брнабић и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и први на листи "Александар Вучић - Заједно можемо све" на изборима за Град Београд Александар Шапић гостовали су у емисији "Прва тема".

Мали је рекао да дела најбоље говоре и да су резултати нешто што не може да се оспори.

"Мислим да дела говоре више од било којих речи. Две године је прошло од пандемије, у доба највеће светске кризе, Србија је постала најбрже растућа економија у Европи. Неко ће рећи да то није довољно, али је чињеница да смо најбрже растућа економија и то је велика промена", рекао је Мали.

"Дела говоре више од било каквих речи. Ако погледате било који показатељ економских активности, све је јасно. Имали смо пандемију, сада енергетску кризу и сукоб у Украјини. Упркос свему Србија је најбрже растућа економија у Европи. Србија се убрзано приближава стандарду земаља ЕУ. Ми данас побеђујемо у економији, а то се раније није дешавало. 2012. године смо на рачуну имали 8.5 милијарди динара. Нисмо имали ни за пензије. Данас имамо 150.2 милијарде динара", рекао је Мали.

Мали подсећа да је 2012. године Србија била пред банкротом, али да смо кроз тешке реформе које је иницирао председник Вучић дошли до тога да имамо снажну економију.

Брнабић је рекла да људи могу својим очима да виде јер ми имамо конкретне резултате. "Пре нас ви сте путовали до Чачка Ибарском магистралом, а ви данас до Чачка идете најмодернијим ауто-путем. Завршили смо до Паковраћа, и до краја године до Пожеге ауто-пут. Свима нама је деловало незамисливо да смо савладали Грделицу, изградили смо Коридор 10. Кренули смо да градимо Моравски коридор. То су све снови који се остварују. Ми пре власти Александра Вучића и свих нас као део његовог тима никад у историји Србије нисмо имали ни један завршен клинички центар", рекла је Брнабић.

"Уколико добијемо поверење Београђана биће велики изазов испред мене и читаве градске управе. Прво за почетак да наставимо са развојем Београда као последњих 10 година. Данас је Београд потпуно други град него што је био. Већ сам рекао да Београд не може да се развија сам од себе. Буџет који је данас два пута већи него што је био 2013. године, напунио се управо тако што снажи наша економија", рекао је Шапић.

 

 

 

Извор: ТВ Прва