Вести

БРНАБИЋ: ИМАМО ПЛАН, ПРОГРАМ И ЈАСНУ ВИЗИЈУ ЗА ЈОШ БОЉУ СРБИЈУ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да Србија никада више неће бити земља у којој странци постављају људе на важне позиције и функције и праве коалиције и одлучују ко ће бити у влади.

"Много смо се борили, пре свега Александар Вучић да Србија самостално одлучује и буде у том смислу потпуно суверена земља и да народ одлучује. Нажалост, још увек има људи у Србији који верују да ће ако буду блиски странцима и страним амбасадама то повећати њихове шансе да у Србији нешто буду. Ја у то не верујем и против тога се борим сваки дан и борићу се и даље, јер сматрам да Србија више никада не сме да постане таква земља. Интерес и напредак Србије није у интересу страних амбасадора који се боре за напредак своје земље. Стабилна и јака Србија, као и стабилност Балкана није у њиховом интересу ", истакла је Брнабић и додала да у Србију у овом тренутку улази много новца из иностранства.

Говорећи о немачким инвестицијама у Републици Србији, Брнабић је истакла да то најисправније показује каква је Србија земља и додала да су они једни од најбољих инвеститора и партнера.

"Захвална сам што имамо немачке инвеститоре који у Србији запошљавају више од 73.000 људи. Они долазе тамо где је стабилно и нема корупције, где има владавине права и постоји политичка стабилност у сваком смислу и безбедност. Такође, то није ауторитативни режим, јер у таквом режиму не постоји стабилност и безбедност. То што ми имамо немачке инвестиције је ствар којом треба да се поносимо и то говори каква је Србија земља", нагласила је Брнабић.

Брнабић је истакла да Србија данас има спремне пројекте, јасну визију куда треба да иде и шта ће се радити до 2030. године и додала да нас то одваја од региона и многих других земаља.

"Од 2014. године изградили смо 350 километара ауто-путева, кренули у пројекте изградње железнице, много смо улагали у инфраструктуру. Наш следећи правац развоја је заштита животне средине. То је канализациона мрежа, постројења за пречишћавање отпадних вода, трансферне станице за чврсти отпад и регионални рециклажни центри. Што се тиче унапређења квалитета ваздуха, то су нови капацитети из обновљивих извора енергије. Треба да градимо нове капацитете у смислу реверзибилних хидроелектрана или гасних пумпи. Треба да јачамо наше мреже. За пар недеља пустићемо брзу пругу од Београда до Новог Сада, а кренули смо и да даље градимо пругу од Новог Сада до Келебије, односно границе са Мађарском. Треба да кренемо да радимо Београд ка Нишу и од Ниша ка Прешеву, односно до границе са Северном Македонијом и то ће бити финансирано из европских средстава", истакла је Брнабић и додала да је економски раст у 2021. години износио 7,6 одсто.

Према њеним речима, када су француске компаније чуле да је наш јавни дуг само 52 одсто у односу на наш БДП говори да јако расту, добро инвестирају и имају економску и фискалну стабилност и новац и да је Србија земља у коју треба инвестирати.

Брнабић је додала да не можете да имате јаку економију ако немате политичку стабилност и владавину права, као и да ако се не борите против корупције ниједна компанија овде неће доћи.

"Долазе нам избори 3. априла и треба људи да знају ко кога финансира. Нас не финансира нико и то обезбеђује да самостално доносимо одлуке, као што и данас чинимо. Ову власт и Александра Вучића бирао је народ захваљујући резултатима и вери да можемо да вучемо Србију напред, да расту пензије и плате, да се запошљавају људи, да имамо нове пруге, школе... Од почетка пандемије дали смо грађанима и привреди помоћ од 8,7 милијарди евра како би сви заједно пребродили пандемију и прилично смо успели. Надам се да ће ускоро бити крај", истакла је Брнабић.

Говорећи о заштити животне средине подсетила је да је депонија Винча деценијама била, у односу на све црне тачке у Европи, друга црна тачка, најгоре место и додала да је данас други случај и да изгледа потпуно другачије.

"Загађење у Београду, Бору, Крагујевцу, Ужицу је било много веће. Дивље депоније су биле свуда, а ми их данас чистимо. Људи о томе нису причали, јер су бринули шта ће да једу, да нађу посао. Људи желе да раде", рекла је Брнабић.

На питање шта очекује у наредна два месеца, какву политичку борбу, Брнабић је истакла да мисли да ће бити тешка кампања и да нас очекују врућа два месеца, као и да се много новца из иностранства слило.

"Очекујем да ћемо успети у нашој кампањи да разговарамо са великим бројем људи. Као што каже председник Вучић, 50 одсто тога је шта смо урадили, а 50 шта ћемо урадити. Водићемо позитивну кампању са конкретним плановима. Наш циљ је да на свим нивоима победимо убедљивије него икада и да тиме покажемо да су резултати оно што је важно. Оно што је на семафору то је важно. Важно је да се борите за Србију и да имате план, програм и јасну визију", поручила је Брнабић.

 

 

Извор: ТВ Хепи