Вести

БРНАБИЋ: ФОКУС СРБИЈЕ УЛАГАЊЕ У РАЗВОЈ БИОТЕХНОЛОГИЈЕ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са председником Нипон фондације из Јапана Јохеијем Сасакавом о унапређењу сарадње и могућностима ширења подршке ове фондације у областима научно истраживачког рада и образовања.

Брнабић је истакла да ће фокус Републике Србије и у будућем периоду бити улагања у развој образовања, биотехнологије, вештачке интелигенције и њеном коришћењу у здравству, енергетици и другим областима, а пре свега подстицају младих људи да се образују у овим областима како би управо они постали носиоци економије иновација и знања.

Имајући у виду вишедеценијски допринос који Нипон фондација даје развоју Универзитета у Београду, Брнабић је нагласила да заједничким радом можемо направити још крупнији корак у подстицању образовања, науке и истраживања.

Брнабић је истакла да је поносна што су неке од најугледнијих јапанских компанија препознале компаративне предности пословања у Републици Србији и нагласила да су јапанске компаније и инвеститори добродошли у нашу земљу.

Брнабић је захвалила председнику фондације, који носи и титулу почасног доктора Универзитета у Београду, на изузетном доприносу и дугогодишњој подршци коју кроз стипендирање младих лидера пружа најбољим студентима докторских студија Универзитета у Београду у области друштвено хуманистичких наука, као и на подстицају академској и културној сарадњи Републике Србије и Јапана.

 

 

 

Извор: Танјуг