Вести

Београдска конференција правника одржана у Старом двору

Београдска конференција правника једна је од манифестацијиа која је настала у директној комуникацији са студентима. Ми слушамо њихове проблеме и жеља нам је да им омогућимо да се креативно изразе у свом граду и својој земљи, поручио је данас члан Градског већа Драгомир Петронијевић на Београдској конференцији правника у Старом двору.

Ми смо саслушали њихове проблеме, а проблем је тај да када су на трећој или четвртој години факултета још се нису определили чиме би се бавили. Ова конференција их учи шта то све могу да раде са својим знањима и вештинама, где су то изазови у приватном сектору. Са свим факултетима Београдског универзитета смо направили двосмерну сарадњу, на њима је да буду вредни и креативни, а на нама је да им створимо услове – истакао је Петронијевић.

Савет за запошљавање је прошле године организовао 97 различитих манифестација, навео је он, и додао да је 2014, када је постао председник тог тела, била само једна.

То је добар показатељ шта све јединица локлане самоуправе може када је отворена, слуша суграђане и понаша се као њихов сервис – додао је Петронијевић.

Он је појаснио да на конфренцији учествују студенти треће и четврте године студија, као и они који су факултете завршили и траже посао. Предавачи су искусни правници из области привреде, судства, политике.

Председник Београдске конференције правника Шћепан Прашчевић рекао је да је ово трећа по реду конференција правника, те да су учесници задовољни условима и квалитетом предавања.

Проблеми који се појављују код студената су где даље са дипломом Правног факултета. До сада смо имали 15 панела где су млади имали прилике да се сусретну са најразличитијим областима права. Са нама су адвокати, судије, тужиоци, нотари, извршитељи, правни стручњаци из области медијације, банкарства, ревизорских кућа и други – објаснио је Прашчевић. 

 

Извор: beoinfo