Вести

Андреа Радуловић: Подршка повређенoм полицајцу

Заменик председника Скупштине града Андреа Радуловић, заједно са градским менаџером Гораном Весићем и градским секретаром за саобраћај Душаном Рафаиловићем, посетила је на Војномедицинској академији полицајца Милорада Дејановића, који се опоравља од опекотина које задобио приликом инцидента на паркиралишту „Паркинг сервиса” на Старом Сајмишту. 

Они су пожелели полицајцу Милораду Дејановићу брз опоравак и захвалили му на храбрости коју је показао 11. фебруара, када је покушавајући да спречи насилника, који је боцом бензина покушао да запали себе и улазну рампу, и  сам добио тешке опекотине. Делегација Скупштине града Београда је желела овим чином да пружи подршку како повређеном полицајцу тако и свим припадницима полиције који даноноћно раде на београдским улицама како би наш град био безбедан. 

Заменик председника Скупштине града Андреа Радуловић је најавила да ће предложити одборницима Скупштине града Београда да потпишу иицијативу да полицајци Милорад Дејановић и Горан Ковачевић буду предложени за награду града Београда за херојско дело.

 „Људи попут Милорада Дејановића и Горана Ковачевића који ризикују сопствене животе да би спасли живот другог човека који прети да ће да се запали су прави хероји нашег времена и заслужују да буду признати од нашег друштва. Хвала им за све што су учинили а ја знам да у београдској полицији као и Комуналној полиција има још стотине хероја који сваки дан ризикују своје животе да би спасли неког само се за њихова дела никада не сазна. Зато ће признање овим херојима бити истовремено признање за све београдске полицајце“,  рекла је Андреа Радуловић. 

–Београдски полицајци свакодневно ризикују животе како осигурали безбедност грађана наше престонице и заштитили њихову имовину. Зато сви треба да им будемо захвални и да учинимо све што можемо да им помогнемо у њиховом тешком послу – рекао је Весић и додао да Скупштина града Београда веома тесно сарађује са Министарством унутрашњих послова и министром Небојшом Стефановићем како би грађани Београда били безбедни. 

Град Београд је помогао МУП-у Србије како би се пронашао простор за отварање полицијске испоставе у блоку 45 на Новом Београду, а у наредном периоду заједно ћемо учинити све да се успоставе слична одељења у многим београдским насељима као што су Борча, Карабурма, Миријево, Жарково и многа друга. Тако ће полицајци бити ближе грађанима и сви ће се осећати сигуније. 

Извор: Беоинфо