Вести

Александар Вучић: Србија плаћа цену великих

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да није срећан због изјаве председника Русије Владимира Путина да се на пројекат Јужни ток ставља тачка, али је поручио да грађани Србије не треба да брину.

Премијер, који борави у Јерусалиму, каже да је још мање срећан због изјаве председника Управног одбора Гаспрома Алексеја Милера који је рекао да је пројекат Јужни ток затворен и да ће та фирма градити нови гасовод ка Турској.
"Србија није ничим допринела доношењу такве одлуке. Сад да ли ће се еврофили и русофили међусобно оптуживати ко је ту за шта крив... Сигурно је да ми нисмо ништа криви", поручио је Вучић.

Србија сигурно ту ништа није крива, изричит је премијер.
"Држава Србија је више од шест, па и више, седам година уложила у тај пројеката. Много труда много рада од тих првих потписа када су присуствовали још Тадић и Коштуница...", рекао је Вучић.

Он је казао да је то добар пројекат којег се Србија није одрицала ни под највећим могућим притисцима.
"Плаћамо цену великих, али грађани Србије не морају да брину ни ове зиме ни следеће... Ми ћемо успети да решимо то питање у најбољем могућем интересу за грађане. А да ли би било боље да имамо Јужни ток.. Свакако да би и Србија би била енергетски безбеднија земља", рекао је премијер и поручио да ће Влада Србије урадити свој посао и грађани не треба да брину.