Вести

Aкцијa сузбијања илегалних такси превозника

Акција сузбијања рада нерегистрованих превозника и такси возача спроведена је синоћ на улицама престонице. У акцији је учествовао Секретаријат за инспекцијске послове Града Београда, чланови Градског већа Александар Марковић и Драгомир Петронијевић уз подршку саобраћајне полиције Полицијске управе за град Београд и комуналне полиције.

Као резултат ове контроле судији за прекршаје приведено је шесторо таксиста који су обављали делатност на територији града Београда, иако су регистровани вам престонице.

Привремено је одузето једно возило које није регистровано за обављање делатности такси превоза и из саобраћаја је искључено на десет дана пет возила која су обављала делатност такси превоза на територији Београда, а регистрована су ван града.

Акција је обављена на територији у центру града и то на Теразијама, улици Страхињића Бана , Скадарлији, Сарајевској, Немањиној, Карађорђевој и код „Бетон хале“.

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић овим поводом је истакао да је Скупштина града Београда у сарадњи са Министарством унутрашњих послова организовала ову акцију са циљем сузбијања илегалних такси возача на улицама главног града.

Петронјевић је нагласио и да зна да многи таксисти имају проблеме и да Радне групе раде на решаању истих.

„Оно што не можемо да допустимо и што је противзаконито је илегално таксирање у граду Београду“, рекао је Петронијевић.

Петронијевић је подсетио на случај у ком је иностраном туристи на аеродрому наплаћено за вожњу 60.000 динара и зато је поручио да то убудуће неће бити могуће и да ће Град спроводити овакве акције заједно са полицијом и у будућем периоду.

 

 Извор: Танјуг