Саопштења

ОДГОВОР ДС-У 17.03.2015.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 17.03.2015. 

 

Српска напредна странка поручује Демократској странци да је и био, коначно, ред да се они сете да у Србији постоје просветни радници, који су за време њихове владавине на најбруталнији начин омаловажени. 

Демократску странку, која би данас да сакупља бедне политичке поене, кријући се иза лошег стања просветних радника у Србији, у којe су их, управо, они и довели, питамо како их није срамота да баш они говоре о понижавајућем положају просветних радника?

Питамо ДС шта су они учинили за време свих оних година које су провели на власти за исте те просветне раднике, и коју су то они реформску меру спровели којом би унапредили њихов положај?

Једино у чему су били успешни, и једино чега су успели да се досете, јесте како да купе гласове и социјални мир пред изборе, надајући се да ће тако владати 100 година. Демократе je било баш брига што ће дугове створене њиховом расипничком политиком враћати сва наша деца, и сви радници јавног сектора у Србији. 

Сада би демократе, који нису у стању ни у својој странци да се понашају домаћински и одговорно, и који годинама не враћају страначке дугове Развојној банци Војводине, да онима који одговорно поступају према новцу грађана деле лекције о значају просвете у Србији. 

Данас би ДС да организује где и колико новца је потребно, а да имају имало части и поштења, прво би вратили грађанима све оно што су покрали из разних фондова, и на различите начине. 

Српска напредна странка свесна је тешког положаја просветних радника, али ми, за разлику од лажова из ДС-а, не можемо, и нећемо, да обећавамо куле и градове зарад рејтинга и гласова, већ смо спремни да преузмемо све политичке ризике како бисмо реформисали и просвету у Србији, и на здравим основама унапредили положај просветних радника, а не да, као сваке године, као што је случај у претходних двадесет, гледамо штрајкове на улицама и ђаке ван школских клупа.

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ 

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА