Вести

Porodiljama s trećim detetom obezbеđеna novčana pomoć

Izmеnjеna i dopunjеna odluka o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada Beograda usvojena je na današnjoj sednici Skupštine grada. Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da je pravni osnov za ovu odluku Zakon o finansijskoj podršci porodica s decom.

Ovom odlukom daje se mogućnost da porodilja s trećim detetom dobije od Grada jednokratnu novčanu pomoć od 30.000 dinara.

Osim ove pomoći, porodilja ima pravo i na druge oblike podrške. Svaka porodilja u Beogradu dobija od Grada 10.000 dinara, a sada, ako je u pitanju treće dete dobiće ukupno 40.000 dinara. Ukoliko je socijalno ugrožena dobija dodatnih 25.000 dinara – precizirala je Stanisavljević i dodala da se zahtev za ovu vrstu pomoći jednostavno podnosi, te da je to moguće učiniti i na portalu E-beba.

Kako je navela, Grad nastavlja sa odgovornom socijalnom politikom. Prema podacima u prestonici – od početka ove godine do juna – novčana davanja ostvarilo jе ukupno 6.388 porodilja, a isplaćeno jе 93,5 miliona dinara.

 
Izvor: beoinfo