Вести

Gak: Predškolske ustanove spremne za konkurs

Beogradske predškolske ustanove spremne su za početak konkursa za upis u vrtiće, koji počinje u ponedeljak, 7. maja, i trajaće do 18. maja, izjavio je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Preliminarne liste će biti objavljene 11. juna, ali ćemo konačan broj dece znati u septembru kada se završi rok za žalbe i kada se oni koji konkurišu na više opština opredele za neki od vrtića – rekao je Gak, gostujući u „Beogradskoj hronici”.

On je rekao da se ovogodišnji konkurs dočekuje s listom čekanja od 3.500 dece, što je znatno manje u odnosu na prošlogodišnjih 10.000.

Sada imamo istorijski broj upisane dece, oko 72.000 u državnim i privatnim vrtićima uz subvenciju grada – rekao je Gak.

On je poručio da nema „prečica” do vrtića, te da će Grad Beograd nastaviti da stvara nova mesta bržim i efikasnijim načinima kroz adaptaciju postojećih prostora i daljom saradnjom sa privatnim vrtićima.

Gak je odluku o refundaciji dela novca za boravak u privatnim vrtićima ocenio odličnom budući da se, kako je rekao, pokazalo da ovaj sistem funkcioniše i da se refundacija roditeljima isplaćuje redovno.

On je pozvao roditelje da za vreme trajanja konkursa Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu prijave sve eventualne nepravilnosti ukoliko na njih naiđu.

 
Izvor: beoinfo