Вести

Gak: Đaci sе izmеštaju u Vojnu gimnaziju

Oko 350 đaka Osnovne škole „Stefan Nemanja” na Senjaku nastavu će pohađati u Vojnoj gimnaziji dok se škola ne priključi sistemu grejanja na gas, čime će se trajno rešiti problemi sa grejanjem u ovoj školi.

Ovo je odlučeno sinoć na sastanku Saveta roditelja sa gradskim sekretarom za obrazovanje i dečju zaštitu Slavkom Gakom i podsekretarom Igorom Raičevićem.

Gak je istakao da su protekle nedelje u školi izvođeni radovi na popravci kotlarnice za grejanje, kada je zamenjena dimnjača, ali da je, budući da stižu hladniji dani, u interesu dece da se izmeste u školu u kojoj nema rizika od prestanka grejanja zbog kvarova.

Očekujem da se ova škola početkom naredne godine priključi na gasni sistem, što će biti trajno rešenje da škola uvek bude topla, a sa roditeljima smo postigli dogovor da do tada decu na kratko izmestimo u drugu školu, što je najbolje rešenje u ovom slučaju – istakao je Gak.

On je zahvalio Ministarstvu odbrane na brzom odgovoru na zahtev da to bude Vojna gimnazija, čija lokacija odgovara roditeljima. 

Odmah smo dobili i potvrdu ministra Aleksandra Vulina da je to izvodljivo i đaci će nastaviti da pohađaju nastavu u toplim učionicama – rekao je Gak.

On je poručio da, osim problema koji su se javili u OŠ „Stefan Nemanja”, nije bilo većih problema u beogradskim školama od početka grejne sezone.

Kako je istakao, očekuje da tako bude tokom celog perioda budući da su svi energenti nabavljeni na vreme, a da se na prijavljene kvarove u kotlarnicama brzo reaguje.

 
 
 
Izvor: beoinfo