Вести

ВУЈОВИЋ: ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ЕКОЛОШКОЈ САРАДЊИ СА БУГАРСКОМ

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, и бугарски министар заштите животне средине и вода Борислав Сандов потписали су Споразум о процени утицаја на животну средину и стратешкој процени утицаја на животну средину у прекограничном контексту.

Вујовић је након потписивања споразума изјавила да је потписивање споразума резултат интензивне сарадње две земља у овој области последњих година.

"Прошле године смо имали низ састанака између радних група које се баве прекограничном сарадњом и утицајем на животну средину а све у циљу да животна средина буде здрава и да је такву оставимо будућим генерацијама", рекла је Вујовић.

Према њеним речима, састанци делегација су од непроцењивог значаја за размену искустава, да се види шта се у будућности може урадити заједно као и да се налазе решења за отворена питања.

"Искористила сам прилику да госту из Бугарске захвалим на подршци Србији на отварању Kластера 4, поглавља 27. Бугарска страна се показала као добар партнер у европским интеграцијама а отварање поглавља 27 нам даје додатну обавезу и подстрек да још посвећеније радимо на заштити животне средине", рекла је Вујовић.

Бугарски министар Сандов је рекао да заједничка брига о очувању животне средине у прекограничним областима ствара везу између наше две земље.

"Сада се суочавамо са неколико светских криза о којима морамо да размишљамо и морамо да гледамо да оне што мање утичу на наше земље. Србија и Бугарска су повезане у сваком погледу, економски и у свим сферама живота тако да се добра сарадња две земље позитивно одражава и на очување животне средине", рекао је Сандов.

Додао је да је сарадња две земље у области екологије последњих година све боља и изразио наду да ће се тај тренд наставити.

 

 

Извор: Танјуг