Вести

ВУЧИЋ: ЗАДОВОЉАН САМ ИНТЕРЕСОВАЊЕМ НЕМАЧКЕ ЗА РАЗГОВОРЕ СА СРБИЈОМ

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је, на крају посете Берлину, да су разговори били тешки, али да је задовољан великим интересовањем немачке владе за разговоре са Србијом.

Вучић је, након састанка са шефицом немачке дипломатије Анеленом Берков, пренео да је и са немачким канцеларом Олафом Шолцем, на чији позив је боравио у Берлину, а и са министарком разговарао о свим важним питањима, као што су европска перспектива, криза у Украјини, ситуацији на Косову и Метохији.

"Нису били једноставни разговори, али сам задовољан великим интересовањем немачке владе за разговоре са Србијом. То је важна вест", објаснио је Вучић.

Вучић је указао да је у прва три месеца трговинска размена са Немачком повећана за 26 одсто.

"То не значи да ће тај ниво бити на годишњем нивоу, али ће свакако бити изнад седам милијарди евра. Оде у небеса Немачка као трговински партнер, постаје неупоредиво значајнија. Прећи ће по први пут 15 одсто укупне трговинске размене Србије са иностранством, убедљиво је најзначајнија земља", објаснио је Вучић.

Вучић је рекао да неки делови разговора нису били једноставни и лаки, али не може увек да се изабере лак пут.

Вучић је пренео да разговоре са немачким партнерима завршава данас у 12:30 у Београду сусретом са министарком одбране Кристином Ламбрехт.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк