Вести

ВУЧИЋ: СРПСКУ НАПРЕДНУ СТРАНКУ ДОК САМ ЖИВ НЕЋУ НАПУСТИТИ

Председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је, на ванредној Скупштини Српске напредне странке, у Крагујевцу, да ће друга тачка дневног реда бити избор новог председника Српске напредне странке.

Председник Вучић рекао је да ће прва тачка бити разматрање актуелне политичке ситуације и политичко деловање Српске напредне странке у будућности, а трећа тачка разно.

Председник Вучић рекао је да је присутно 3.792 делегата и да постоји кворум, а да највећи део делегата са Косова и Метохије не присуствује због ситуације у покрајини где имају важне састанке од 10 и 11 сати, након чега ће изаћи са својим захтевима према руководству Србије и међународној заједници.

"Верујем да ћемо током Скупштине Српске напредне странке добити њихове одлуке", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да ће у тачки разно показати како ће ићи даље конституисање органа странке, пошто у томе мора да има улогу и новоизабрани председник странке.

"И то остављам следећем председнику странке", додао је председник Вучић.

 

Нема ништа важније од подршке грађана коју смо јуче добили

Председник Вучић оценио је да нема ништа важније од подршке коју су јуче на величанственом скупу "Србија наде" показали грађани Србије и према нашој идеји и ономе у шта верују.

"Нажалост, Српска напредна странка данас је гарант пристојне и нормалне земље, кажем нажалост, јер не видим друге политичке факторе са којима морам да разговарам и да се консултујем као председник и као неко ко мора да брине о свим грађанима. И на синоћњем величанственом скупу који је протекао без инцидената људи су стајали по најгорем пљуску који је био, не 15 минута, већ три сата и дуже, и показали поштовање према тој идеји и ономе у шта верују, а ништа важније нема од тога, то се просто не виђа, хвала што вам то није било тешко", рекао је председник Вучић.

Тиме сте, како је нагласио, показали колико волите и Србију и колико вам је стало до ње.

 

Програм је најважнија ствар сваке политичке странке

Председник Вучић рекао је да је Српска напредна странка "кор странка" српског народа и истакао да је програм сваке политичке партије најважнија ствар.

Председник Вучић рекао је да постоје такве политичке странке у свакој земљи које најчешће побеђују два од три или три од четири изборна циклуса и да је Српска напредна странка баш таква - дубоко укорењена у народ.

"Странка која некада не обавља власт, изгубиће изборе, када то буде тако и опет ће се консолидовати и убрзано врати на власт. Ако погледате оне друге који су владали, владали су увек кроз безброј трикова, кроз међународну помоћ, милион коалиција непринципијалних са једним више или два више, али никада суштински народну подршку нису имали. Српска напредна странка је странка која је имала, има и која мора да има ту подршку", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да је зато важно да препознамо шта су узроци и проблеми са којима се суочавамо и да се види "зашта су криви, а зашта нису криви".

"Можда бих могао да вам кажем нисам имао довољно времена, да сам крив што нисам примао више људи, то је попут рударског посла, најтежа ствар на свету, увек неко нешто тражи. Некоме када не учините једанпут, иако сте 10 пута учинили, боље да никада нисте ништа. Свеједно са људима морате да разговарате и морају да се чују људи, а нама је увек највећа подршка и долазила од људи који нису ништа тражили и никад ништа и добили, а они који су нам тражили и којима смо излазили у сусрет, то је била наша највећа грешка и моја. Никада ништа нису чинили за Српску напредну странку, увек само за себе и размишљали само о себи. И безброј пута сам говорио да морамо да разговарамо са људима", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да је програм најважније што има свака странка.

"Не постоји ништа важније од програма и политике, самостална и независна Србија ка европском путу и која ће да чува традиционална пријатељства и да неће да постоји само да би преписала нечије туђе одлуке. Наша земља мора да размишља како да даље унапређује економију и да се даље развија", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић замолио је да се чује глас свих чланова, јер ће тиме странка бити боља и да ће се тиме повећати поверење и снага народа, као и да ће људи видети да се о њима води рачуна.

Председник Вучић рекао је да су управо ти људи синоћ били на скупу "Србија наде" иако време је било јако лоше.

"И да је трајало још сат времена, остали би, и то може само она политичка снага која је изградила своју идеју, изградила љубав, која је изградила и веру у будућност и људе који знају да имају у нешто да верују, јер тамо са нама нису били који су се обогатили, навео је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да морамо да будемо друштво једнаких шанси, да се свакоме пружи шанса и онима који су чланови Српске напредне странке и који нису.

Председник Вучић додао је да оно зашта није крива Српска напредна странка је геополитичка ситуација и хибридни рат који се води против наше земље у којем је Српска напредна странка основна мета.

"Српска напредна странка као носећи стуб српске политике, суштински стуб српске независне политике, мора да буде срушен и то је задатак дела страних служби и дела или у потпуности без идеологизоване елите, важне какве год хоћете или људи чији је програм недвосмислено антисрпски и самопонављачки какав нам стиже из неких других земаља", додао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да за 12 година претходници нису изградили ниједан километар нове пруге, а да сваког дана држе придике.

"Они који су затворили Народни музеј и Музеј савремене уметности, ми смо морали да нађемо паре, да обновимо и отворимо, а да о биоскопима и позориштима да не говоримо", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић подсетио је да је јуче било две или три групе на скупу "Србија наде" који су вређали чланове Српске напредне странке, али да им они на то нису одговорили.

"Ми морамо да покажемо како се пристојна и нормална Србија понаша и односи, који другачије мисле, чак и према онима који нас вређају", додао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да су раније најављивали да ће стварати блокаде како се не би јуче одржао скуп, али да ниједне блокаде није било.

"Него су у три ујутру устајали да цртају по аутобусима у Чачку, знате на чије аутобусе, три аутобуса требало је тог дана децу да возе на ескурзије, па се јунаци још тим хвале, много смо јаки и велики мангупи што смо исписали нешто", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић подсетио је да се тако говорило и пред скуп у Панчеву и додао да они никада неће да их блокирају и тиме показују разлику.

 

Највећа мука у наредном периоду биће тешка ситуација на Косову и Метохији

Председник Вучић изјавио је да ће у наредном периоду највећа мука која предстоји бити тешка ситуација на Косову и Метохији јер "Запад хоће да прихватимо нову реалност".

"Тешка је ситуација на Косову и Метохији, албански режим у Приштини проводи прави терор против нашег народа и неки се праве невешти и наивни, а њихова је намера, говорим Западу, да тобож изађу са саопштењем против њих и тиме нас тобож задовоље, а да у ствари ми морамо да се помиримо са оним што се назива нова реалност, нова стварност, а која не иде српском народу у прилог и супротна је свим потписаним споразумима и међународно јавно правним актима и нормама", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да ће отпор српског народа бити све снажнији и јачи, надам се мирним и демократским средствима.

"Уколико буду нападнути, сасвим сам сигуран да ће се Срби бранити, а што се државе тиче биће уз свој народ, као што ће бити и Српска напредна странка. Не смемо да дозволимо протеривање српског народа никада више", поручио је председник Вучић.

 

Српска напредна странка мора да настави да побеђује како би се Србија развијала и даље

Председник Вучић оценио је да је Српска напредна странка за 15 година постојања упркос најбруталнијој кампањи успела да се наметне као кључни политички фактор који доноси одлуке и мења животе људи набоље.

Председник Вучић је подсетио да је од оснивања Српске напредне странке прошло 15 година.

"За то време Српска напредна странка је упркос најбруталнијој кампањи вођеној против нас - током четири године када смо били опозиција и 11 у којима смо мењали и мењамо Србију, успела да се наметне као кључни суштински политички фактор који доноси одлуке, на боље мења животе људи, обезбеђује бољи стандард, отвара радна места, чува мир и стабилност", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић нагласио је да у условима у којима се то све догађало није било лако постићи велике резултате.

Председник Вучић подсетио је да је то било време медијске блокаде, када ни друштвене мреже нису биле ни у пола важне као данас.

"Успели смо да се изборимо за најважније место на политичкој сцени, а захваљујући Томиславу Николићу да добијемо и председничко место", рекао је председник Вучић.

"Изборили смо се за фискалну консолидацију, успели смо да учинимо велику ствар да тајкуни и криминалци не управљају Србијом, као што би неки то желели поново да се деси", рекао је председник Вучић.

"Успели смо да вратимо наду да можемо да градимо Србију, да градимо како се до сада није градило, да изградимо ауто-путеве, пруге, болнице, школе. Овде у Крагујевцу у септембру ћемо изградити најлепши стадион у целој Србији и то су ствари које смо само ми могли да променимо и покренемо", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да данас многи када долазе на протесте долазе управо тим најмодернијим возовима и брзим пругама који је могла да изгради само озбиљна држава.

"За све ово сте заслужни ви, као и грађани Србије", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић подсетио је на неке од, како је рекао, милион лажи опозиције, као и на покушаје да упадну у парламент за време короне, наводе да ће Србија постати паркинг за мигранте.

"Која год криза дође, па и украјинска, што год да урадите или не урадите, како год вешто чували земљу, традиционална пријатељства, међународно јавно право којим чувате и Косово и Метохију, никада им ништа није добро", рекао је председник Вучић и нагласио да је све то управо разлог зашто Српска напредна странка мора да настави да побеђује.

 

Док сам жив нећу напустити Српску напредну странку

Председник Вучић поручио је да док је жив неће напустити Српску напредну странку.

Председник Вучић навео је да су из опозиције говорили да лаже и обмањује када је најављивао да више неће бити председник Српске напредне странке и да чезне да до смрти чува своју фотељу, јер су мислили да је такав какви су они и говорили да се то никада неће догодити.

"Не, сувише волим Српску напредну странку и Српска напредна странка је, уз моју децу, мој живот. Српску напредну странку и вас никада док сам жив нећу да напустим, како год чинили и шта год радили", додао је председник Вучић.

Председник Вучић напоменуо је да само мисли да је потребан нешто другачији приступ обједињавања већег броја снага оних који хоће да се изборе за победу родољубиве Србије.

"Успешне Србије која ће бринути о својим грађанима, за земљу која неће тражити разлоге за поделе већ уједињавање и заједништво", нагласио је председник Вучић.

 

Предлажем Милоша Вучевића за новог председника Српске напредне странке

Председник Вучић предложио је за новог председника Српске напредне странке Милоша Вучевића.

"Знам колико воли странку", рекао је председник Вучић за Вучевића и нагласио да Вучевића зна као човека оданог Српској напредној странци, човека из добре породице, али и посвећеног идеји самосталне независне и просперитетне Србије.

"Верујем да ће уз нашу подршку моћи да да још више", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић нагласио је да данас када се налази у позицији у којој је био и Томислав Николић који му је предавао странку у руке не може да искаже колико је поносан што је водио најбољу странку у земљи.

"Хвала вам за ових 11 година, најпоноснији сам што сам водио Српску напредну странку, све вас много волим", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић нагласио је да мисли да је сада потребан нешто другачији приступ обједињавања већег броја снага оних који хоће да се изборе за победу родољубиве Србије, успешне Србије која ће бринути о својим грађанима, за земљу која неће тражити разлоге за поделе већ уједињавање и заједништво.

Председник Вучић додао је да то што странку препушта наследнику не значи да неће заједно са њима наставити да гради и ради.

"Од вас нећу нигде да идем, вама се поносим и не могу да кажем колико сам поносан што сам све ове године водио најбољу странку у земљи. Ово синоћ и ово данас никада нећу заборавити", рекао је председник Вучић, праћен вишеминутним громогласним аплаузом.

Председник Вучић додао је да ће Вучевић, консултујући се са свима, донети одлуку о руководству, председништву.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести