Вести

ВУЧИЋ: СРЕЋАН САМ ШТО ПОСТОЈИ ОВАКО ЈАКА И МОЋНА ФАБРИКА У ОБРЕНОВЦУ

Председник Србије Александар Вучић обишао је фабрику „Mei Ta Europe“ у Баричу код Обреновца, где је присуствовао обуци за новозапослене, као и предавању за ученике обреновачке Техничке школе, која се организује у тој компанији.

Вучић је обишао ливницу и погон за машинску обраду после чега је разговарао са ученицима Техничке школе из Обреновца.

Вучић је рекао да му је један од највећих светских лидера, Шимон Перез, једном у разговору навео да ће будућност имати само они у чијим земљама радници буду учили, а ученици буду радили, јер другачије неће моћи да издрже тржиште и конкуренцију, и неће моћи да опстану.

"Посебно сам срећан због могућности да се бавимо дуалним образовањем и поред безброј отпора. Срећан сам што постоји овако јака и моћна фабрика у Обреновцу", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је задивљен и оним што је видео у фабричкој ливници и погону за машинску обраду, јер је потребно да имамо обучене раднике, младе који могу да напредују.

"Не може се без тешког рада до доброг живота. А, моја молба је да будете посвећени и да ангажманом и радом све што су у вас улагали, вратите родитељима и земљи. А, ми као држава помажемо колико можемо", рекао је Вучић.

Компанија „Mei Ta Europe“ се бави производњом аутомобилских делова, делова мотора и општих индустријских делова.

Прва фабрика у Баричу код Обреновца отворена је у априлу 2017.године, а друга у јуну прошле године.

„Mei Ta“ је укупно у две фабрике у Обреновцу уложила 150 милиона евра, а запошљава 3.050 људи. Постоји потреба за новим запосленима и зато константно организују обуке за нове раднике.

Фабрика има сарадњу са општинама Обрановац, Лазаревац, Лајковац, Ваљево...

Вучић је фабрику посетио у пратњи председника „Mei Ta“ групе Бен Чена, амбасадорке Кине у Србији Чен Бо, председника општине Обреновац Мирослава Чучковића и министра просвете Младена Шарчевића, градоначелника Београда Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића.

 

 

Извор: Танјуг