Вести

ВУЧИЋ: ПОСАО ЗА НОВИХ 383 РАДНИКА У СУБОТИЦИ

Премиjер Aлександар Вучић присуствовао jе данас свечаном отварању новог производног погона компаниjе Сваровски у Суботици, поручивши да jе улагање владе у ту фабрику од 2,75 милиона евра улагање у нашу будућност, будућност Суботице и свих наших грађана.
 
Oн jе, обраћаjући се званицама, рекао да jе ово по квалитету материjала и површини обjеката наjвећа инвестициjа у Србиjи до сада.
 
Посебно задовољство он jе изразио jер су 383 радника добила посао, а осим тога jе наjављено да ће бити запослено jош 170 људи.
 
Пожелео им jе есве наjбоље у даљем раду и обећао да ће влада учинити све како би обезбедила наjбоље пословно окружење за инвеститоре.
 
Вучић jе позвао аустриjске партнер да у Србиjу доведу jош инветситора и запосле jош људи.
 
"Oво jе добро место за вас. Надам се да сте осетили нашу гостољубивост. Све може да се каже о нама, али нико нам не може оспорити нашу гостољубивост", рекао jе изразивши наду да су запослени, коjи раде у jедноj од наjсавремениjих фабрика задовољни платама.
 
Директор Сваросвки Суботица Деjан Jовановић означио jе отварање нове фабрике као догађаj од великог значаjа по компаниjу, указао да jе пре неколико година постоjала само идеjа о проjекту, те да jе 2012. донета одлука о реализациjи, након чега jе основано предузеће у Србиjи, а одмах након тога потписан уговор са Владом Србиjе, коjи подразумевао обавезу о инвестирању. 
 
Донета jе, како jе казао, одлука да се jош пре инвестициjе започне са производњом, те jе децембра 2013. уследило запошљавање првих радника и отпочела производња у инаjмљеном простору.
 
Производња jе повећана, такође и броj запослених, рекао jе Jовановић додаjући да у фабрици коjа jе саграђена по светским стандардима сада раде 383 радника, и да ће до средине идуће године бити запослено додатних 170.
 
фабрика у Суботици, према његовим речима, постала jе значаjан део породице Сваровски.
 
Tаро Нордхаjдер, извршни потпредседник "Сваровски профешенел" истакао jе да jе ова година значаjна за аустриjску компаниjу, jер  обележава 120 година постоjања, те jе и отварање погона у Суботици важан тренутак у богатоj историjи те фирме. 
 
"Построjење у Суботици jе важан логостички центар уз централу у Ватенсу", подвукао jе он.
 
Нордхаjдер jе захвалио српским властима на одличноj подршци, рекавши да jе одрживо партнерство расло од самог почетка, те да на основу тога Сваровски жели да гради даљу будућност.
 
Извор: Танјуг