Вести

ВУЧЕВИЋ ПРИСУСТВОВАО ОТВАРАЊУ ЕКОЛОШКОГ ПАРКА У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са генералним директором компаније НИС Кирилом Тјурдењевим присуствовао отварању Сентандрејског парка у Новом Саду. Они су заједно са председником Еколошког удружења „Зелени сад“ Милошем Стојановићем које је носилац пројекта, обишли нову парковску површину, учествовали у симболичној садњи дрвећа и зеленила, и присуствовали ревијалној кошаркашкој утакмици најмлађих представника Кошаркашког Савеза Србије. Уређење тог парка у Приморској улици је подржала компанија НИС у оквиру програма друштвене одговорности „Заједници заједно“, а пројекат је реализован у сарадњи Удружења „Зелени сад“ са ЈКП „Градско зеленило“,  Градском управом за заштиту животне средине и ЈВП „Воде Војводине“ Нови Сад.

"Сваке године са компанијом НИС заједно организујемо бар један пројекат, а у претходној деценији смо реализовали бројне активности из различитих друштвених области. У пројекту „Заједници заједно“ у 2021. години смо се фокусирали на област заштите животне средине, а резултат видимо данас, у уређеној парковској површини и спортским теренима у Приморској улици. Хвала Нафтној индустрији Србије на томе што сваке године издвајају део свог профита и враћају га заједницама у којима послују. Нови Сад је, као седиште компаније у нашој земљи, природно високо позициониран на тој мапи инвестиција. Сентандрејски парк има велики значај за житеље, не само Слане баре где се налази, већ и Клисе и Видовданског насеља. Неискоришћена и потпуно неуређена површина, данас је добила прави квалитет и садржај, јер је на парцели од око три хектара примењена најсавременија технологија и постављен модеран урбани мобилијар, уз нове засаде дрвећа и зеленила. Хвала Удружењу „Зелени сад“ на чију смо иницијативу ово реализовали са компанијом НИС и свакако ћемо наставити да реализујемо овакве пројекте заједно са цивилним сектором", рекао је Вучевић.

Конкретно, у 2021. години НИС је издвојио средства у износу од 13,5 милиона динара у оквиру програма „Заједници заједно 2021“ којим је реконструисан и уређен постојећи парк. До сада је та компанија путем различитих друштвено-одговорних пројеката у град Нови Сад уложила преко 315 милиона динара.

 

 

Извор: Танјуг