Вести

ВУЧЕВИЋ ОБИШАО КОМАНДУ ЗА ОБУКУ У КАСАРНИ "ТОПЧИДЕР"

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, обишао је Команду за обуку у касарни "Топчидер".

Командант Команде за обуку генерал-мајор Жељко Петровић упознао је министра Вучевића са организацијском структуром, мисијом, тежишним задацима и размештајем јединица Команде за обуку.

Након разговора са најодговорнијим старешинама Команде за обуку, министар Вучевић је рекао да је добро припремљена, испланирана и спроведена обука основ за јачање сваке војске, тиме и Војске Србије.

"Данас сам имао прилику да разговарам са старешинама Команде за обуку и уверим се да се све оно што су задаци и што је Војска Србије ставила у своје документе, у своје планове, реализује са јасним освртом на изазове, на питања на која треба да дамо одговоре у наредном периоду и заједнички радимо. Верујем да ће и Генералштаб и Министарство одбране и целокупни одбрамбени систем државе Србије и даље бити веома фокусиран на концепт обучавања, припремања свих чинилаца и индивидуалних и колективних у систему одбране наше државе, са јасном анализом како и шта даље да радимо и на бољој кадровској попуњености, шта је то што доносе и савремено наоружање и војна опрема и како се то имплементира у контексту обуке и онога што ради Команда за обуку ", нагласио је министар Вучевић.

Министар одбране је, такође, изразио уверење да ће припадници Команде за обуку наставити да успешно извршавају све задатке.

"Видео сам и сигуран сам у то после данашњег састанка да су старешине Команде за обуку добро припремљене, озбиљни људи, професионалци, патриоте и да ће знати да изврше све задатке, да одговоре на сва питања која су пред нама, чувају нашу државу, припремају, обучавају војску и све њене припаднике на адекватан начин" истакао је министар Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг